Özdağ, CHP'li Burcu Köksal'ı Zafer Partisi'ne davet etti

Özdağ, CHP'li Burcu Köksal'ı Zafer Partisi'ne davet etti
DEM Parti'ye dönük ayrımcı açıklamaları ile gündem olan CHP'nin Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal'a Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'dan destek geldi. Özdağ, Köksal'a "Kapımız açık" derken İmamoğlu'na de Köksal üzerinden yüklendi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, yerel seçim kapsamında bugün Esenyurt'taydı.

Esenyurt'ta esnaf ziyareti öncesi Zafer Partisi Esenyurt İlçe Başkanlığı'nda, 3 Mart olan doğum günü nedeniyle, partililerce hazırlanan pastayı kesen Özdağ, daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda tur attı.

"Bu CHP'de olan DEM'ci iklimi gösteriyor"

Özdağ, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal'ın DEM Parti ile ilgili ifadelerini eleştirmesine ve Köksal'ın sözlerine dair konuştu.

"Sayın Burcu Köksal'ı CHP'den adeta kovmuş. İmamoğlu'nun, büyükşehir belediye başkanı olarak CHP Grup Başkanvekili olan bir hanımefendiyi partiden kovma yetkisinin olmadığını düşünüyorum. Bu CHP'de olan DEM'ci iklimi gösteriyor. Ben Burcu Hanım'a Zafer Partisi'nin kapılarının sonuna kadar açık olduğunu ifade ediyorum. Çünkü Zafer Partisi'nin kapıları DEM'e kapalı ama İmamoğlu'na kapılarımız hiçbir zaman açılmayacak çünkü İmamoğlu, tarafını uzun süre önce belli etti."

Gerginlik yaşandı

Ziyareti sırasında ilçedeki dükkanların tabelalarının yabancı dilde olmasını eleştiren Özdağ'a çevredeki bazı kişiler tepki gösterdi. Partililerle, Özdağ'a tepki gösterenler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Köksal'dan cevap geldi

Özdağ'ın davetine ilişkin Sözcü'den İpek Özbey'e konuşan Burcu Köksal ise "Benim Zafer Partisi Afyon İl Örgütü'nden bir randevu talebim olmadı. Ben CHP'liyim, Zafer Partisi'ne geçmeyi düşünmüyorum" cevabını verdi. (Kısa Dalga)

Gündem