Özel sektör öğretmenlerinden 'taban maaş' için Meclis önünde basın açıklaması

Özel sektör öğretmenlerinden 'taban maaş' için Meclis önünde basın açıklaması
Özel sektörde çalışan öğretmenler taban maaş düzenlemesinin yeniden getirilmesi talebiyle TBMM önünde basın açıklaması düzenledi.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası'nın çağrısıyla birçok öğretmen bugün taban maaş hakları için TBMM önünde olacak. 2014’te 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu’nda yapılan değişiklikle taban maaş hakları elinden alınan öğretmenler, “Taban maaş için Meclise” diyerek yürüyüş düzendi. Yürüyüşün ardından basın açıklaması yapıldı.

"Bugün asgari yaşama, ücretli köleliğe isyan etmek için buradayız"

Yapılan basın açıklamasında, "Bugün insanca yaşamak için burada, bir aradayız! Bugün bizi görmezden gelip kendine yalnızca patronları muhatap görenlere 'Türkiye’nin dört bir yanından öğretmenler geldi, siz neredesiniz?” diye sormak için buradayız! Eğitimi tüccarların, müteahhitlerin, mafyanın elinden çekip almak için buradayız! Bugün asgari yaşama, ücretli köleliğe isyan etmek için buradayız!" denildi.

"Taban maaş hakkımızı istiyoruz"

Öğretmenler, "2014’te elimizden çalınan taban maaş hakkımızı istiyoruz. Bu hak, 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu’nun 9. Madde 2. fıkrasında 2014’e kadar var olan bir hükümdü. Taban maaş hakkımız, patronların isteği ve Meclisteki yasa yapıcıların kararıyla bir gecede elimizden çalındı. Bunun sonucu olarak bugün ataması yapılmayan yüz binlerce eğitim emekçisi tabanda yığılarak özel öğretim kurumu sahiplerinin ücretli köleleri haline getirilmiştir" açıklamasını yaptı. (Kısa Dalga)

Gündem