Özel Tema Koleji'nin sahibi ve yakınlarından öğretmenlere saldırı

Özel Tema Koleji'nin sahibi ve yakınlarından öğretmenlere saldırı
Özel Tema Koleji'nin sahibi Malik Erdoğan ve yakınlarının saldırısına uğrayan öğretmenler şikayetçi oldu.

Kısa Dalga - Faaliyetlerine son veren Özel Tema Koleji'nin sahibi ve yakınları, mali hakları görüşmek için gelen öğretmenlere saldırdı.

Kastamonu'da bir süre önce faaliyetlerine son veren Özel Tema Koleji'nin sahibi ve yakınları, ödemeleri görüşmek üzere öğretmenleri, Doğa Kültür Köyü Öğretmenevi'ne çağırdı.

Burada yapılan görüşme sırasında 3 öğretmen ile 1 öğretmenin nişanlısı, okul sahibi Malik Erdoğan, oğulları Erdem Erdoğan ve Onur Erdoğan ile yakınları Y.F.Ö. tarafından saldırıya uğradıklarını belirterek, jandarmaya başvurdu.

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giden 4 kişi darp raporu aldı.

"3-4 kişi üzerime saldırdı"

AA'nın haberine göre, öğretmenlerden Ali Özçağlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, gelecek yıl çalışmak için sözleşme yapmış olmalarına rağmen apar topar okulun kapatılma kararı alındığını söyledi.

Öğretmenleri tek tek görüşmek için çağırdıklarını belirten Özçağlı, "Bugün benim ve diğer öğretmenlerimizin görüşmeleri vardı. Ayrı ayrı görüşüldükten sonra görüşmesi biten öğretmenler gidiyordu. Ben görüşmek için gittiğimde okul sahibinin oğlu, 'Hocam sana bir sarılayım' dedi. Sonra anlamadan beni itip vurmaya başladı. Sonrasında beni yere düşürdüler. 3-4 kişi üzerime saldırdı, beni darp etmeye başladı" dedi.

Görüşme için bekleyen diğer öğretmenlerin kavgayı ayırmaya çalıştığını dile getiren Özçağlı, "Bizleri ayırmak için gelen öğretmenlerimizi de bu sırada saldırıp yere düşürdüler. Olayı kameraya çekmek isteyen öğretmenimizi iterek engellemeye çalıştılar. Ağza alınmayacak küfürler ettiler. Jandarmayı çağırdık." diye konuştu.

"Eğitim, şehir eşkiyalarının ellerine bırakılamaz"

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, saldırının anının görüntülerine de yer verildi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e seslenilen açıklama, şöyle devam etti:

"Yeni ÖMK'ye, özelde çalışan öğretmenin yaşadığı şiddete karşılık devlet memuru statüsünde olacağı maddesi eklendi. Sayın Bakan Yusuf Tekin, Bakanlığın tüm yetkilileri ve olayla doğrudan bağlantılı Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bu aşağılık, iğrenç saldırı karşısında, zaman yitirmeden, derhal adım atmak zorundadır. Yüz binlerce eğitim emekçisi, bu aşağılık saldırı karşısında Milli Eğitim Bakanlığı'nın korumasında olup olmadığını atılacak adımların somutluğu ve hızı ile anlayacaktır. Malik Erdoğan ve oğulları Erdem Erdoğan ile Onur Erdoğan; Milli Eğitim Bakanlığının öğretmenlerin temsilcisi olarak doğrudan müdahil ve davacı olduğu bir süreçte yargılanmalı ve eğitim kurumu yönetme hakları ellerinden alınmalıdır. Eğitim, öğrenciler ve öğretmenler şehir eşkiyalarının, darpçıların ellerine bırakılamaz. Konu hakkındaki tüm süreçlerde Sendikamız, Kastamonu Tema Kolejindeki meslektaşlarımızın yanında olacaktır." (Haber Merkezi)

Gündem