Özel ve İmamoğlu İstanbul turunda: Erdoğan, ‘Murat Kurum’dan olmayacak galiba' diyor

Özel ve İmamoğlu İstanbul turunda: Erdoğan, ‘Murat Kurum’dan olmayacak galiba' diyor
CHP lideri Özgür Özel, partisinin İBB adayı Ekram İmamoğlu ile Ümraniye'deki ziyaretinde " Erdoğan, her sözüyle, her adımıyla ‘Bu Murat Kurum’dan olmayacak galiba. Mecburen bu kampanyayı benim yürütmem lazım’ diyor" yorumunda bulundu. Ekrem imamoğlu ise rakibi Kurum'a dair "Acemi aday, verdiği cevaplar falan zaten biraz seviyesi düşük" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB Başkanı ve CHP'nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu ve partililerle birlikte, İstanbul Ümraniye’deki Kazım Karabekir Cemevi’ni ziyaret etti.

Ziyaretin ardından ikili, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

ANKA'nın haberine göre Şırnak’ın İdil İlçesinde AKP'den belediye başkan adayı olan İkbalhan Haznedar’a destek için Şırnak Valisi Cevdet Atay ile İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut İdil’in propaganda yapmasına ilişkin gelen bir sor üzerine Özgür Özel şunları söyledi:

"Erdoğan’ın dayattığı ucube rejimin fotoğrafıdır"

“Fotoğraf aslında Türkiye’ye Recep Tayyip Erdoğan’ın dayattığı ucube rejimin fotoğrafıdır. Recep Tayyip Erdoğan’ın dolma kalemi, aynı mürekkeple sabahleyin il başkanı atıyor Şırnak’a. Öğleden sonra vali atıyor. İkisi aynı mürekkebin insanı oldukları için birlikte gezip kampanya yapmayı da normal sanıyorlar. Partiyle devlet ayrımı ortadan kalkmış durumda. Devleti partinin devleti, partiyi devletin partisi sanan bir anlayış, attığı her adımda Türkiye’ye 2024 yılında yeni bir utanç yaşatıyor.

"Erdoğan, yüz yıl sonra tek partili rejime geçirmeye çalışıyor"

Yüz yıl önce bu cumhuriyet kuruldu ve çok partili rejime geçirmekle övünüyoruz biz bu ülkeyi. Recep Tayyip Erdoğan, yüz yıl sonra tek partili rejime geçirmeye çalışıyor. Devletin bütün imkanlarını bir partiye ve bir partiyi de devletin partisi gibi görüyor. O fotoğraf, bu ucube rejimin fotoğrafıdır. Türkiye’nin demokrasi tarihinde bir köşede en karanlık fotoğraflardan bir tanesi olarak yerini almıştır. Ümit ediyoruz, bir gün demokrasi müzesinde, demokrasimiz böyle de bir badireyi atlattı diye o fotoğrafı sergileyeceğiz.”

İmamoğlu da AKP'nin İBB Başkan adayı Murat Kurum’un ortak yayın yapılması yönündeki fikrine dair şu yorumu yaptı: “Acemi, acemi aday... Yapacak bir şey yok. Denecek çok bir şey yok. Milletimiz kanaati, kararı görüyor zaten. Biz yine de medeni bir ortamda bu tür tartışmaların olmasından yanayız. Onun dışında verdiği cevaplar falan zaten biraz seviyesi düşük, ona cevap vermek istemiyorum.”

"Erdoğan, 'mecburen bu kampanyayı benim yürütmem lazım’ diyor"

Özel de Murat Kurum ile ilgili soruya “Kurum’un yerinde olmak istemezdim. Çünkü Erdoğan’ın Sayın Ekrem İmamoğlu’yla ilgili söylediği her şey, kendi adayını kifayetsiz gördüğünü, yetersiz gördüğünü, Ekrem Başkan’la baş edemediğini düşündüğünü gösteren yaklaşımlar. O yüzden aslında Erdoğan, her sözüyle, her adımıyla ‘Bu Murat Kurum’dan olmayacak galiba. Olmayacağını anladım. Mecburen bu kampanyayı benim yürütmem lazım’ diyor. Zaten Ekrem Başkan’la da geçtiğimiz günlerde otobüste halkı selamlarken Sayın Erdoğan’ın resimlerini görünce başkan, ‘Esas rakibim burada. Öbürü değil de bu rakibim’ diye bana göstermişti. Bunu tescil ediyorlar. Bunu kabulleniyorlar” yanıtını verdi.

"Nezaketle söylediğimiz bir cümleye atlayıp ortada bir fırtına kopardı"

Kurum’un kendisine yönelik belediyecilik anlayışı eleştirilerine karşı ise İmamoğlu, şunları dile getirdi:

“Gerçekten söylemleri ve ifadeleri, cevap verilecek seviyede değil. Üzülerek söylüyorum. Çok acemice cümleler. Bir polemik yaratmak istiyor belki ama onda bile başarı elde edemiyor. Birçok konuda başarı elde edemediği gibi, geçmiş dönemde yaptığı icraatlarda. Bir daveti bile eline yüzüne bulaştırdı. Herkesi zor duruma düşürdü. Bizim nezaketle söylediğimiz bir cümleye atlayıp ‘Hayır, davet edilmedi’ deyip ortada bir fırtına kopardı. Sonra da davetten bir gün sonra da ‘Koltuğu vardı. Niye gelmedi’ dedi. Dolayısıyla ben cevap versem bir türlü vermesem, vermesem bir türlü, kendi hâline bırakıyorum. Allah yardımcısı olsun. Bizim zaten paramızla bile ilan veremediğimiz 13 kanal var. Ne TRT ne de 13 kanal, paramızla bile -İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerini anlattığı kampanyadan bahsediyorum bu arada, Ekrem İmamoğlu’nun adaylık kampanyası ayrı- yayınlamayan televizyonlar var.”

"Ben milletin anketine bakıyorum"

Anket sonuçlarında Kurum’un önde olduğunu iddia etmesi de sorulan İmamoğlu, “Ona gelen anketlerde önde olabilir. Ben milletin anketine bakıyorum. Gayet iyi gidiyor. Günü geldiğinde biz sizi anket konusunda sağlıklı bir şekilde bilgilendiririz” dedi.

Özel: 25 Nisan'da Çorlu'da olacağız

Çorlu tren katliamının dün yapılan duruşmasının yine ertelenmesine ilişkin de soru üzerine Özel, “25 Nisan günü biz çok kuvvetli bir kadroyla ve çok sayıda arkadaşımızla birlikte yine orada olacağız. Binlerce kişi orada olacağız. Dün kalabalığı gördüklerinde ve toplumsal sahip çıkışı gördüklerinde davayı ertelemek için sabah erken saatlerde bir rapor aldırmışlar hakime. Bu işin kaçışı yok. Biz adalet rayların altında kalmasın diye 25 Nisan’da da Çorlu’da olacağız” diye konuştu. (Kısa Dalga)

Gündem