Özel ve İmamoğlu'ndan ortak basın açıklaması: Belediye Meclis çoğunluğunu istiyoruz

Özel ve İmamoğlu'ndan ortak basın açıklaması: Belediye Meclis çoğunluğunu istiyoruz
Ortak bir basın açıklaması düzenleyen CHP Genel Başkanı Özel ve İBB Başkanı İmamoğlu, Belediye meclis çoğunluğunu istediklerini ifade ettiler.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti. Görüşmenin ardından ortak bir basın açıklaması yapıldı.

Özel açıklamasında "İstanbul'u İstanbul ittifakı kazandı. Ekrem başkanın elini kolunu bağlayanlar var, hizmete engel olmak isteyenler var. Bunun için Belediye Meclis çoğunluğunu istiyoruz" dedi. İmamoğlu ise "31 Mart 2024 tarihi itibarıyla İstanbul halkıyla birlikte 2019'da hep birlikte temelini attığımız İstanbul İttifakı'nın daha güçlü bir biçimde bir sonraki 5 yıla hem devam eden projelerimizi bitirmeye hem de yeni ve daha güçlü projeleri İstanbullularla buluşturmaya devam ettirme yönündeki kararlılığımızı ortaya koyacağız. Yolumuz açık olsun, hepimize başarılar" ifadelerini kullandı.

'İstanbul'u seven, dürüst yürekleri bir kez daha bir hakkı teslim edeceklerine yürekten inanıyorum'

Özel'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Parti Meclisi'nde İBB Başkanlığı için Ekrem Başkan'ın sırası gelip adaylar içinde harf sırasıyla İstanbul'a gelindiğinde üzerindeki müzakereler kesilmeyen, alkışlarla tamamlandı. Hangi siyasi görüşten olursa olsun tüm İstanbulluların bu kez şöyle bir oy kullanacaklarına inanıyorum; geçen sefer 31 Mart'ta İstanbul'da israf bitsin diye, İstanbul'a bir başka el değsin diye ve Beylikdüzü'ndeki bir büyük başarı hikayesi bütün İstanbul'a yansısın diye oy kullandılar."

"Biz ona İstanbul’u emanet ettik, o İstanbul’a çok iyi baktı ve İstanbul’a çok iyi geldi. İstanbul’un üzerinde artık yabancılara kupon arsa pazarlamak için helikopter uçmuyor. İstanbul’un her noktası, İstanbullunun hizmetine sunulmak için çalışılan, o gözle bakılan bir belediyecilik anlayışı ile yönetiliyor. Buradan hangi siyasi görüşten olursa olsun tüm İstanbulluları, İstanbul’da yaşayan herkesin bu kez şöyle bir oy kullanacaklarına inanıyoruz;."

'İstanbul ittifakını İstanbullular kurdular'

İttifak tartışmalarına da değinen Özel, "İstanbul'un ihtiyacı olan ittifak adını ittifak koyalım, işbirliği koyalım, parti adları koyalım her şeyi söyleyelim şu ismin önüne geçemeyiz; İstanbul'u İstanbul ittifakı kazandı. İstanbul ittifakını İstanbullular kurdular. En büyük güvencem İstanbul ittifakı" dedi.

'Özlem Çerkezoğlu'nun da onayıyla'

"Aydın'ı açıkladığımız gün, Aydın'la aynı ölçekte ve statüdeki illeri de açıklamamız gerekir. Anketler sürüyor 8 şehirde. Sonuçlar geldikten sonra açıklamalar olacak. Sayın Başkan'ı dün öğlen saatlerinde bizzat aradım. 'Başkanım herhangi bir sorun görünmüyor ama uygun görürseniz İstanbul ve Ankara'yı ayrı açıklamak istiyoruz. Ayrıca Bursa ve Balıkesir'i ayrı açıklamak istiyoruz. Sizi de denk statüdeki illerle birlikte açıklamak istiyorum' dedim. Başkan da 'Hiç lafımı olur, aramanıza da gerek yoktu, çok da doğru düşünmüşsünüz' dedi. Sayın Özlem Çerkezoğlu'nun da onayıyla bu şekilde açıklama yapmayı uygun bulduk."

'İzmir için de memnuniyet anketi yaptırıyoruz'

"İzmir için de, diğer büyükşehirler için de memnuniyet anketi yaptırıyoruz. Ortaya koyduğumuz objektif kriterlere göre adaylaşma süreçleri nasıl gerekiyorsa tamamlanacak." (Kısa Dalga)

Gündem