Özel'den, 'Biz bedelli askerlik yapanlardan oy istemiyoruz' sözlerine açıklama

Özel'den, 'Biz  bedelli askerlik yapanlardan oy istemiyoruz' sözlerine açıklama
CHP Lideri Özgür Özel Soma'da yaptığı konuşmada "Biz öyle bedelli askerliğe kaçanlardan değil, gerekirse bu vatan için canını vermeye razı olanlardan oy istiyoruz" dedi. Özel sözlerinin gündem olması üzerine "Bir dil sürçmesinden siyaset çıkarmaya çalışan Erdoğan'a şunu söylüyorum; Sen kendi evladına 'çürük raporu' alıyorsun da başkasının gariban çocuğu üzerinden niye siyaset yapıyorsun? Onu soruyorum onu!" açıklamasında bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Manisa'nın Soma ilçesinde gerçekleşen seçim mitinginde konuştu.

Özgür Özel yaptığı konuşmada oy isteme kriterlerine dair "Biz öyle bedelli askerliğe kaçanlardan değil, gerekirse bu vatan için canını vermeye razı olanlardan oy istiyoruz" dedi.

"Erdoğan, şehidin tabutunu elinin ucuyla tutmuş, bir elinde mikrofon"

Özel'in bu sözleri sosyal medyada gündem olurken, Özel Soma'nın ardından gittiği Salihli'de bu sözlerin gündemleştirilmesine dair şunları söyledi:

"Hepimiz bu ülke için canımızı veririz. Ama Tayyip Erdoğan... Şehidin tabutunu elinin ucuyla tutmuş, bir elinde mikrofon, kerpiç briket bir ev, penceresinin camına naylon çekilmiş... Orada siyaset yapacak. Omzuna bir de Cumhurbaşkanlığı forsu 'Efendim Recep Tayyip Erdoğan'a kamuflaj ne de yakışmış' 7 tane gazete manşet atacak. Bir Erdoğan'a kamuflaj yakışacaksa Bilal Erdoğan'a, Burak Erdoğan'a yakışsaydı.

"O kanunun altında benim imzam var"

'Sizinkiler gibi bedelliyle çürük raporuyla kaçmayız' dedim. 'Özgür Özel bedellilerden oy istemiyor mu?' dedi. O kanunun altında benim imzam var. Bedelli askerlik yapan da normal askerlik yapan da bu ülkenin evladıdır. Bir dil sürçmesinden siyaset çıkarmaya çalışan Erdoğan'a şunu söylüyorum; Sen kendi evladına 'çürük raporu' alıyorsun da başkasının gariban çocuğu üzerinden niye siyaset yapıyorsun? Onu soruyorum onu!"

4 yılda kaç kişi bedelli askerlik yaptı?

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, geçtiğimiz yılın son ayında bedelli askerlik yapanlara dair açıklamasında "Söz konusu kanun hükümlerinin yürürlüğe girmesinden (2019) bugüne kadar 2 milyon 817 bin 600 kişi askerlik yaparken, 641 bin 544 kişi de bedelli askerlik uygulamasından istifade etmiştir" bilgisini paylaşmıştı. (Kısa Dalga)

Gündem