Özgür Özel aday belirleme sürecine yanıt verdi: Kötü yönettiğimizi düşünmüyorum

Özgür Özel aday belirleme sürecine yanıt verdi:  Kötü yönettiğimizi düşünmüyorum
Yerel seçimlere kısa bir süre kaldı. Aday listeleri YSK'ye teslim edildi. Aday belirleme sürecinde gerginlik yaşayan partilerin başında gelen CHP'nin özellikle Hatay adayı tepki çekti. "Değişecek mi değişmeyecek mi" tartışmaları uzun süre yapıldı ve Genel Başkan Özgür Özel son noktayı koydu. Aday Lütfü Savaş oldu. Özgür Özel, aday belirleme sürecine dair eleştirilere yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı adayı belirleme süreciyle ilgili özeleştiri vermesini isteyen gazeteci İsmail Küçükkaya'ya, "CHP'nin içindeki demokratik tartışma ortamını bir gürültü gibi algılamamak lazım. Tartışma nereye kadar olur aday belirleme sürecinde olur geçer sonra herkes işine bakar. Şimdi işimize bakma sürecindeyiz. Hatay sürecini kötü yönettiğimizi düşünmüyorum" diye yanıt verdi.

Özel, sözlerinin devamında, "Hatay yanlış yapamayacağımız bir yer. Hatay’da sadece siyaset yapmıyoruz. Hatay’ın travmasına anlayış gösteriyoruz. Hatay’ın bir duygusu var, siyaset o duyguları bir yerde yok sayma işi değil o duyguları doğru yönetme işi. Memleketim Manisa’da bir anket yaptık Hatay’da beş anket yaptık. Her şeyi anketlere bağlamak da doğru değil ama İzmir’e Manisa’ya bir heyet yolladık Hatay’a üç farklı heyet yolladık dördüncüsü de son kalan aday adaylarının hepsini genel merkezde ağırladık ilçe adayları için. Hatay Büyükşehir, Türkiye’de Hatay’ı aşan bir noktaya geldi. Hatay’da biz yüzde 20-30 oy alabiliyorken iki dönemdir Hatay’ı kazanan bir belediye başkanı var. Bizim yaptırdığımız bütün anketlerde CHP’nin gösterebileceği en iyi aday. Ben bu kararın bu kadar ince eleyip sık dokunmasını kötü süreç yönetimi olarak düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

Balıkesir çağrısı

Özel, Balıkesir seçimi için, "Geçen seçimde Ahmet Akın adaydı ve kazanmaya gidiyordu. İYİ Parti Balıkesir'i istedi. Ağlaya ağlaya Ahmet Akın'ı çektik ve bir başkası konuldu. Bir başkası istedi ve onu koyduk. Hem seçimi kaybetti hem AK Parti'ye geçti" dedi.

Akşener'in kaybedilen Balıkesir için Ahmet Akın'a 'borcum var' dediğini aktaran Özel, şunları anlattı:

"Çok değer verdiğim, 'Ablam' dediğim sevgili Meral Akşener, siyaset ilişkisinin dışında yıllarca hep beraber çalıştık, bir gün şöyle bir söylemişti; Ahmet Akın saygılı bir şekilde duruyordu, bizi göstererek, 'Bunların hiçbirine bir borcum yok ama sana bir borcum var Ahmet, ben o borcu bir gün öderim' dedi. Ahmet kazandığı büyükşehiri ağlaya ağlaya bıraktı."

Beni geçmişte Balıkesir'e ve genç arkadaşıma bir borcum vardı. Ben gereğini yapıyorum der mi, benim tanıdığım Meral Hanım der. Ben böyle bir şeyi Ahmet ve Balıkesir için bekliyorum. Balıkesir ve Ahmet'le helalleşme zamanı, bence sayın Genel Başkan bunu yapar."

Hüseyin Can Güner açıklaması

Hüseyin Can Güner'in Çankaya adayı olarak gösterilmesine de değinen Özel, şunları kaydetti:

"Çankaya, CHP Genel Başkanı gözünü yumduğunda Anıtkabir’i emanet ediyor, TBMM’yi CHP Genel Merkezi’ni emanet ediyor. Genel başkanlarının tasarruf kullandıkları bir yer varsa Çankaya’dır. Ben Çankaya’da ne yanlış iş yaptım ne adam kayırdım, en güvendiğime emanet ettim. Bunu da tek başıma yapmadık, MYK’da tartıştırdım. Hüseyin Can Güner ismi geldi, 60 kişilik salondan alkış koptu. Hepsi alkışladı, sonrasında söz talebi olan var mı dedim herhangi bir söz talebi olmadı. Ben onaylandıktan sonra bir teşekkür konuşması yaptım."

Erkan Baş'a Gebze'de destek

Özgür Özel, Gebze'de Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) adayı Erkan Baş'ı destekleyeceklerini açıklayarak, "TİP'le şöyle bir çalışma yaptık. Onlar bizi kaybettirme riski olan yerlerde aday göstermiyorlar. CHP'nin kafa kafaya çalıştığı yerlerde aday göstermiyorlar. Bir işçi kenti olan Gebze'de, ilçe belediyesinde Erkan Baş genel başkan olarak iddia ortaya koydu, kendisini destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

İzmir adayı

"İzmir'de seçimi kaybetme riski var mı?" sorusuna yanıt veren Özel, "Hayır. İzmir, CHP’nin amiral gemisi olan bir yer. İzmir değişim istiyor. İzmir notu en kıt seçmen. Çünkü çok haklılar. Yıllardır partiyi sırtında taşıyor seçmen. İzmir bir değişim istiyordu, biz bunu gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın mal varlığını açıklamasına ilişkin bir soruya yanıt veren Özel, "Seçilen bütün belediye başkanlarımız, 1 Nisan günü sabahı belediyelerinin girişine mal varlıklarını asacak" ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Gündem