Özgür Özel: Bundan sonra Hatay benim meselemdir, söz veriyorum

Özgür Özel: Bundan sonra Hatay benim meselemdir, söz veriyorum
6 Şubat depremlerinde büyük yıkım yaşayan Hatay’da konuşan CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel, “Bu şehri tarihi dokusuna sahip çıkarak ayağa kaldırmak, yan yana birlikte yaşama kültürünü koruyarak demografisine müdahale edilmesine izin verilmeksizin Hatay’ı gündemde tutmak, hepimizin boynunun borcudur” dedi.

CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel, partisinin Hatay İl Başkanlığını ziyaret etti.

Özel, burada yaptığı açıklamada, 6 Şubat depremlerini hatırlatarak, can kaybının resmi rakamlara göre 50 binin üzerinde olduğunu, gerçek rakamların ise bunun çok daha üzerinde olduğunu söyledi.

Hatay’a tekrar geçmiş olsun dileklerini ileten Özel, “Buradan bütün Türkiye’ye seslenmek isteriz ki çok büyük bir deprem yaşandı ve Hatay, neredeyse bu depremde iki kayıptan bir tanesini verdi. Depremin ikinci gününde koşup Hatay’a geldiğimde, ‘Bizi geriye bırakıyorlar’ serzenişlerini duydum. Yıkılmamış binaların, kaldırılmamış enkazların arasında belirsizliklerin Hataylıları rahatsız ettiği, belli şüphelerin şehirde kulaktan kulağa duyulduğu, bu kadar büyük bir acıdan bile birilerinin rant çıkarmak ve insanları haklarından mahrum edecek planlar içinde olduklarına ilişkin endişeler sürekli dile getiriliyor” dedi.

Hatay’ın sorunlarının devam ettiğini kaydeden Özel, şöyle devam etti:

“Bu büyük depremde arama kurtarma faaliyetleri noktasında ilk başlardaki büyük zafiyet ve koordinasyonsuzluk ve ardından yaşananlar Hatay’da derin yaralar açtı. Hatay çok büyük göç verdi. Hatay herhangi bir şehir değildir. Hatay, her şeyden önce Atatürk’ün emanetidir. Bu şehri tarihi dokusuna sahip çıkarak ayağa kaldırmak, şehrin kültürel yapısını koruyarak, bu şehrin kutsal dinler açısından anlamını muhafaza ederek, bu şehrin yan yana birlikte yaşama kültürünü koruyarak, bu şehrin demografisine müdahale edilmesine izin verilmeksizin Hatay’ı gündemde tutmak, hepimizin boynunun borcudur. Ben, genel başkan olarak mazbatamı aldığım gün ilk ziyaretimi Hatay’a gerçekleştireceğim. Bundan sonra Hatay benim meselemdir, söz veriyorum.

“Ben, hangi konuda çalışırsam çalışayım, geçmiş dönemleri biliyorsunuz, özellikle kendi memleketimdeki Soma’nın meselesini, Türkiye’deki madenler meselesini, iş kazası meselesini nasıl yıllarca gündemde tuttuysak, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan adayı olarak söz veriyorum, and içiyorum; Özgür Özel için Soma neyse, Hatay bundan sonra odur.” (Kısa Dalga)

Gündem