Özgür Özel: Ağzınıza bir dolamışsınız Dem Dem Dem, milletin derdi zam, zam, zam

Özgür Özel: Ağzınıza bir dolamışsınız Dem Dem Dem, milletin derdi zam, zam, zam
CHP lideri Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuştu. Emekli maaşlarına yapılan zammı eleştiren Özel, en düşük emekli maaşının 17 bin liraya yükseltilmesi gerektiğini söyledi ve ekledi: "Milletin derdi DEM değil, zam zam zam. Bin lira, iki bin lira seyyanen zammı kabul etmiyoruz"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Ücretlere yapılan artışlara dikkat çeken Özel, en düşük emekli maaşının 17 bin liraya yükseltilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Milletin derdi DEM değil, zam zam zam. Bin lira, iki bin lira seyyanen zammı kabul etmiyoruz, 7 bin liralık zammı alana kadar bütün emeklileri mücadeleye davet ediyorum" dedi.

Özgür Özel Cbumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 2024'ü emekli yılı ilan etmesine ilişkin tepki göstererek en düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine ulaşana kadar mücadele etmekten vazgeçmeceklerini kaydetti.

Özel'in açıklamalarından başlıklar şöyle:

"Devlet Bey'in, Tayyip Bey'in iftiralarını bir kenara bırakıyoruz, halkın sorunlarına odaklanıyoruz. Esas sorun mutfaktaki yangın. Kötü ekonomi nedeniyle halk her gün yoksullaşıyor. En büyük zorluğu da emeklilerimiz çekiyor. Tayyip Erdoğan 2024' emekliler yılı ilan etti ama 2024 AK Parti'nin emeklilerle dalga geçtiği seneye dönüştü.

'Tayyibi Üzmeyen İstatistik Kurumu'nun yüzünden emekliler zorluk çekiyor. TÜİK'in belirlediği enflasyona göre çalışana, emekliye zam verilecek. TÜİK geçen yıl enflasyonu yüzde 64 olarak belirledi. TÜİK'in hesaplarına göre memur emeklisine yüzde 49, en düşük emekli maaşına da yüzde 33 zam yapıldı.

Komisyonda üzerinde duracağımız ilk hedef 17 bin liradır. En düşük emekli maaşını en azından asgari ücret yapacak zammı alana kadar bütün emeklileri mücadeleye ve direnişe davet ediyorum.

Ağzınıza dolamışsınız Dem Dem Dem

Buradan Tayyip beye de Devlet beye de sesleniyorum; ağzınıza bir dolamışsınız Dem Dem Dem, milletin derdi zam, zam, zam.

Recep Tayyip Erdoğan geçen hafta emekli maaşlarına zamdan sonra dedi ki 'Bunun bize getirdiği yük 200 milyar lira.' Ama 1 senede KKM'ye ödediği para 800 milyar lira.

Her ülke emeklisine milli gelirden pay öder, nüfus yaşlandıkça bu pay artar. Türkiye'de 3 sene önce emekliye milli paydan ödenen pay yüzde 7 idi, EYT gelmiş olmasına rağmen bu yıl yüzde 5 olmuş.

AK Parti'nin emekliyi yoksullaştırması tesadüfen değil, taammüden, bilerek isteyerek. Bu hafta Meclis'te yapacağımız tüm çalışmalarda gereken önergeleri vereceğiz. O çok milliyetçi milliyetçi emeklinin yüzü gülsün diye mi emekli sürünsün diye mi oy kullanacak?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı dikkatle takip ediyorum. 236 yabancı suç örgütü lideri yakalanmış. Bunlar kimin zamanında geldi? Süleyman Soylu'nun. Soylu'yu atayan dolmakalemin sahibi ile Ali Yerlikaya'yı atayan kalemin sahibi aynı kişi. Soylu dönemiyle ilgili hesaplaşmayı kapalı kapılar ardında, kendi yöntemleriyle yapıyorlar. Ayhan Bora Kaplan, devlete emanet edilmiş çocuklarla ilgili ya gereğini yaparsın, ya ortaya dökülecek pisliklerden bizzat sorumlusun.

Bir süredir Gaye Hanım'ın babası, çocuğu üzerinden bir şeyler yapılıyor. İddialar doğruysa durum vahim, iddialar yalansa durum vahim. AK Parti'nin kendi iç savaşının Merkez Bankasında yürütmesi kabul edilemez. İsimler değişiyor, vitrin değişiyor ama anlayış değişmediği için sıkıntılar bitmiyor.

Habur'da anlaşma, Oslo'da görüşme yapanlar milliyetiyiz diyor.

4 gençten 3'ü 'imkan olursa yurt dışına gitmek isterim' diyor. Bizim görevimiz bu ülkenin gençlerine bu ülkede hayal kurdurtmaktır. Gençlerimize de geleceklerine de sahip çıkacağız.

Emekçiler oy verirse 'nasılsa oy alıyoruz' diyerek devam edecekler. Kimse sandığa küsmesin. İşsizliğe, yoksulluğa karşı iktidara sarı kart verilirse eğer oy alırlarsa 4 yıl dönüp de bakmazlar. Bütün göç alan belediyeleri CHP, göç veren belediyeleri Cumhur İttifakı yönetiyor. (Kısa Dalga)

Gündem