Özgür Özel: Bu seçimleri Türkiye ittifakı kazanacak

Özgür Özel: Bu seçimleri Türkiye ittifakı kazanacak
CHP Genel Başkanı Özgür Özel Partisinin Grup toplantısında Hatay adayının Lütfü Savaş olduğunu bir kere daha dile getirerek "Anketlerdeki seyre baktığımızda yolumuza Savaşla devam etmeye karar verdik. Hepimize hayırlı olsun" dedi. Özel toplantıda partililere 'partiye sahip çıkın' mesajı vererek "kırmızı beyaz" sloganı attırdı. Özel "Türkiye ittifakı kazanacak, gidin bu seçimi kazanın" diyerek toplantısını bitirdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in açıklamalarını dikkatle dinlediğini belirten Özgür Özel, kendisine çok sert cevap vereceğini vurgulayarak "Canın sağ olsun" dedi.

Hatay adayının Lütfü Savaş olduğunu grup toplantısında da duyuran Özgür Özel "Son 22 yılda deprem vergilerini doğru yere harcamamış hükumetin sorumluluğunun bir yere yüklenmesi doğru değildi ama biz mesajımızı aldık. Dün gece saat 3'e gelirken biz üzerime düşen bütün eleştiriyi yaparak, Lütfü Savaş'ı ilk kullandığı bazı ifadelerden kendisinin de üzüldüğünü not ederek; ama bir yandan Hatay'ı ele geçirip demokrasisini ele geçirmek isteyen Hatay'ı alıp Hatay'ı Hatay olmaktan çıkarıp anketlerdeki seyre baktığımızda yolumuza Savaşla devam etmeye karar verdik. Hepimize hayırlı olsun." dedi.

Özgür Özel Grup toplantısını "kırmızı beyaz" sloganı attırarak "Türkiye ittifakı kazanacak, gidin bu seçimi kazanın" diyerek bitirdi.

Özel'in açıklamalarından satır başları şöyle:

İ"İliç'teki toprak kayması değil ,insan hayatını hiçe sayarak maden artıklarını bir dağ şeklinde istiflemesinin sonucudur. 9 tane vatan evladı durdurulan arama kurtarma çalışmalarıyla ümitlerin bittiği noktada bunun kurbanı olmuşlardır. Oradaki hem çaresizliği hem ümitsizliği gözlerimizle gördük. 9 kayıp çok büyük. 2 soma faciasını bir anda yaşayabileceğimizden son anda kurtulduğumuzun bir göstergesi. Bu İliç'teki altın madeni yılların çevre mücadelesinin yılların demokratik meslek örgütlerinin CHP'nin bizzat çevreden sorumlu genel başkan yardımcılarımızın geçmişte dikkat çektiği bir yerdir. AKP, MHP'nin değerli seçmenleri yıllarca hain dedikleri, marjinal gruplara CHP destek veriyor dedikleri hep tehlikeye dikkat çekti.

"Erdoğan'ın haberi olmadan 2 milyon kimsenin cebine giremez"

Bundan 3 yıl önce orada siyanür sızıntısı oldu. Göstermelik durdurdular madeni. O madeni durdurdular 16 milyon 440 lira ceza kestiler. İlk caydırıcı diye düşünüyorsun. Sadece aylar sonra plan bütçe komisyonunda vergi affı getirdiklerinde bu şirket de yararlandı. İliç'i zehirlenmenin, siyanürü sızdırmanın cezası 16 milyon. Kendilerine yapılan kıyak 22 milyon lira. Erdoğan'ın haberi olmadan 2 milyon kimsenin cebine giremez. Bu İliç madeninin büyümesine izin veren rapor. Bakan adına imzayı genel müdür atıyor. Ey Devlet Bey, siz devleti bilen, devlet geleneğini bilen bir partinin genel başkanı olarak, bakanın benim adıma imzayı sen at dediği genel müdürün imzasından, bakan Murat Kurum’un sorumlu olmadığını söylüyorsun. Belge imzanın Murat Kurum adına atıldığını söylüyor. Vatandaşlarımıza söylüyorum; bakan adına atılan imzayla bunlar yaşandıysa, ben bunları sizleri vicdanınıza havale ediyorum.

Özel 'aynayı' Erdoğan'a çevirdi

Recep Tayyip Erdoğan’ın tweet’leri CHP’ye ayna tutmak içinmiş. Şunu söyleyelim, yumuşak bir üslup kullanıyor, CHP’lilere sesleniyor. Bir kere CHP’liler şunu da unutmaz.

Ey Erdoğan, sen değil miydin “Hatay’da belediye başkanı benden olmazsa hizmet gelmez mahsun kalırsınız. Bakın Hatay mahsun kalmadı mı?” diyen. Bu taş kalplinin kalbindeki taşın yumuşadığına inanacak enayi var mı karşında?

Ordu’ya “Tayyip Erdoğan varsa doğal gaz var yoksa doğal gaz yok” diyen şantajcıya prim vereni görecek birini görüyor musun karşında.

CHP’ye ayna tuttuğunda, o aynayı sana çevirirler. O aynaya baktığında varlığını borçlu olduğun millete şantaj yapan bir tükenmişi göreceksin.

O ayna baktığında 6 Şubat depremlerinde söz verip de bir yılın sonunda yüzde 92’sini hala çadırda, konteynere muhtaç ettiğin depremzedeyi orada bırakan bir vicdansızı göreceksin.

O aynaya baktığında kendi çevresini güvende tutup zenginleştirip, milleti yoksulluğa sefalete güvensiz bir yaşama terk eden bir kalpsiz göreceksin.

O aynaya baktığında yerel seçimleri kaybedeceğini anladığında İstanbul seçiminin gittiğini anladığında, Abdullah Öcalan’dan mektup okutacak çürümüş bir siyasetçiyi göreceksin.

Şevki Yılmaz’a 'foseptik kamyonu' yanıtı

Şevki Yılmaz… Çıkmış Abdülhamit’in dördüncü kuşak torunu Orhan Osmanoğlu’nun kızı Berna Osmanoğlu’nun düğününde nikah şahitliği yapıyor. Utanmadan sıkılmadan, ‘Osmanlıyı süren soysuzları lanetliyorum’ demiş.

Şevki Yılmaz gibi bir çukura, seviyesine inmeye utanacağım birisine… Şevki Yılmaz’la siyasi mücadele edemezsiniz arkadaşlar. Normal siyasi yöntemlerle mücadele olmaz. Onunla mücadelenin bir yolu var, bir tane foseptik kamyonu bulacaksınız, onunla layık olduğu yere taşıyacaksınız.

Akşener'e yanıt

Akşener’in açıklamalarını dikkatle takip ettim. Vereceğim cevap, çok sert ve iki kelime: ‘Canı sağ olsun.’

Hatay açıklaması

Üzerine en çok düşündüğümüz il Hatay oldu. Araştırmalar, anketler yaptık. Sonuçta Lütfü Savaş'ı adaylaştırdık. Çeşitli eleştiri ve tepkiler yükseldi. Hükümetin bütün sorumluluğunun bir yere yüklenmesi doğru değildi. Ama biz oradaki mesajı aldık. Hatta reklam filminde Lütfü Savaş, 'Ben oynamayayım' dedi. Anlayışla karşıladık. Lansman toplantısından bir gün önce bir anket daha istedik Lütfü Savaş da anlayışla karşıladı. Müziğin, ışıkların olduğu bir lansman toplantısında yer almak istemedi. Ertesi gün Genel Merkaz'e geldi, görüştük.

"Lütfü Savaş ile devam"

Lütfü Savaş'ın kendisinin de bir depremzede olarak depremden sonraki birkaç günde kullandığı bazı ifadelerden kendisinin de duyduğu üzüntüyü ve öz eleştiriyi not ettik. Bir yandan da Hatay'ı ele geçirip demografisini değiştirmek isteyen AK Parti sultasına alıp Hatay'ı Hatay olmaktan çıkaracaklara karşı Hatay'da sayın Lütfü Savaş'la devam etmeye karar verdik. Hayat AK Parti'nin eline geçerse ne olacağı bellidir. Hatay'a bir belediye ne yapacaksa daha fazlasını yapacağımıza söz veriyoruz.

Hatay'ı mahzun bırakmakla, verdikleri oyun cezasını çekmekle itham edenlere boyun eğmeyecek bir şehir varsa o da Hatay'dır. Bunu da Recep Tayyip Erdoğan 31 Mart'ta görecek.

"Gidin seçimi kazanın"

Bugün saat 17.01'den itibaren artık tartışmanın konuşmanın değil, hep birlikte Recep Tayyip Erdoğan'ı yenmenin vaktidir. Yarından itibaren bu partinin üyelerinin görevi 31 Mart seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'a, Devlet Bahçeli'ye, çevreye, kente, yoksula, işçiye, sendikaya düşman bu anlayışa karşı büyük bir mücadeleye davet ediyorum. Türkiye ittifakı kazanacak, gidin bu seçimi kazanın" (Kısa Dalga)

Gündem