Özgür Özel İzmir'de konuştu: Milletimizden bir kredi aldık, bu bir yatırım kredisidir

Özgür Özel İzmir'de konuştu: Milletimizden bir kredi aldık, bu bir yatırım kredisidir
Seçimin ardından İzmir'e teşekkür ziyaretinde bulunan CHP lideri Özgür Özel "Biz milletimizden bir kredi aldık. Bu bir yatırım kredisidir. Eğer Türkiye'nin geleceğine yatırım yaparsanız, size Türkiye'yi yönetmeniz için de daha büyük kredi vereceğim, demiştir" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart seçimlerinin ardından önce memleketi Manisa'ya ardından 30 ilçeden 28'ini aldıkları İzmir'e teşekkür ziyaretinde bulundu.

Adnan Menderes Havalimanı'nda konuşma yapan Özel'in konuşmasının satırbaşları şu şekilde:

"Seçim otobüsümüzü buraya sokmamışlardı"

"Kurultayımızdan sonra bu havaalanına geldiğimizde seçim otobüsümüzü buraya sokmamışlardı. İktidar partisinin adayı içinse kapıları sonuna kadar açtılar. Bu otobüsü buraya sokan şey otobüsün şoförü değildir. Otobüsü buraya sokan şey Özgür Özel'in genel başkanlığı ya da bir başkamızın burada koyduğu irade değildir. Bu otobüsü buraya sokan güç sizsiniz, CHP örgütüdür.

Türkiye'nin dört bir yanındaki konuşmalarımda hep İzmir ve İzmir'in adaylarına ve seçmenlerine çok seslendim. Bir değişim başlayacaksa bunun İzmir'den başlaması gerektiğini ifade ettim.

"9 kadın adaydan 8'ini seçen İzmirliler..."

Bugün CHP 14 büyükşehir belediyesini kazanmıştır, 15. için de büyük bir mücadele veriyoruz. Bu konudaki en önemli katkı İzmir'deki 9 kadın adaydan 8'ini seçen İzmirlilere aittir. CHP en yakın rakibinden 11 il ileridedir.

Aliağa ve Menemen'de de gelecek seçimleri Cumhuriyet Halk Partisi kazanacaktır. Birtakım kötü niyetlilerin aksine 30 ilçeden 28'ini bizlere armağan eden İzmirlilere teşekkür ediyorum. Değişim nerede diye soranlara İzmir'e baksınlar demiştim.

"Ne belediyeler örgütü yönetecek kurumlardır, ne de örgütler belediyeyi"

"Örgütü dizayn etmeye değil, İzmir'i dünya kenti yapmaya çalışan bu arkadaşlarıma yürekten inanıyorum. Ne belediyeler örgütü yönetecek kurumlardır. Ne de örgütler belediyeyi yönlendirecektir. Örgüt belediye dengesini doğru kuran, örgütüne hakkıyla sahip çıkan belediye başkanına sonuna kadar ben de sahip çıkacağım. Herhangi bir beş yıla sahip değiliz.

Biz milletimizden bir kredi aldık. Bu bir yatırım kredisidir. Eğer Türkiye'nin geleceğine yatırım yaparsanız, size Türkiye'yi yönetmeniz için de daha büyük kredi vereceğim, demiştir.

"Partilerinin rozetini gizleyenler İzmir'i kandıramamıştır"

"İzmir'de olmadığı gibi yapanlar, partilerinin rozetini gizleyenler İzmir'i kandıramamıştır. Ama sakın bu seçimin bize kazandırdığı özgüvenle Cumhur İttifakı'ndan gençlere bu partiyi yabancı hissettirirsek yanlış yaparız. Burası baba evidir. Burada herkese yer vardır. Baba evinde kardeşin biri başını açar, bir kapar. Kimse karışmaz. Baba evi böyle bir yerdir. İzmir, hoşgörü ve özgürlüklerin kentidir. Bunu bütün Türkiye'ye göstereceğiz.

"Tüm milliyetçi demokratlara, tüm Kürt demokratlara saygılarımızı sunuyorum"

Birinin kalbini kırdıysak ben partinin genel başkanı olarak özür diliyorum.

Tüm siyasi partilere kapımızın sonuna kadar açık olduğunu, kime oy vermiş olursa olsun tüm yurttaşlara kapımızın açık olduğunu söylemek istiyorum.

İzmir'de bizimle olan, tüm muhafazakar demokratlara, tüm milliyetçi demokratlara, tüm Kürt demokratlara saygılarımızı, sevgilerimizi sunuyorum." (Kısa Dalga)

Gündem