Özgür Özel, Öğretmenler Günü mesajında, milletvekili maaşlarını işaret etti, mücadele sözü verdi

Özgür Özel, Öğretmenler Günü mesajında, milletvekili maaşlarını işaret etti, mücadele sözü verdi
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Biz Türkiye Cumhuriyetinin kurucusunun kurduğu partinin mensuplarıyız. Ve onun talimatı, milletvekili maaşının öğretmen maaşını geçmemesi yönündeydi. Bugün öğretmenlerin yaşadığı ekonomik sıkıntılar da örgütlenmelerinin ve mücadelelerinin önündeki engeller de yaşadıkları bütün sıkıntılar da hak etmedikleri sıkıntılar. Bunların çözüleceği yarınlar için mücadele etmeye devam edeceğiz. Hepinizin ellerinden öpüyorum öğretmenlerim” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bosna Hersek ziyareti öncesinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir video mesaj yayınladı.

Özel’in mesajı şöyle:

“Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü. Bugün heyetimizle birlikte Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız, Büyükelçimiz Namık Tan ve kendisi de bir öğretim görevlisi olan Sayın Gökçe Gökçen ile birlikte Bosna Hersek ziyaretimiz için Türkiye’den ayrılıyoruz. Erken saatlerde ilkokul öğretmenimi, ortaokul öğretmenlerimden birkaçını, annemi, babamı ve Türkiye’de eğitim alanında örgütlü dört sendikanın Sayın Genel Başkanlarını aradım. Onların şahsında, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutladım. Bir kez daha buradan hem kendi öğretmenlerimin hem de bu ülkenin bugüne gelmesi için öğrencilerini yetiştiren ve bu ülkenin eğitimine katkı sağlayan bütün öğretmenlerimizi saygıyla selamlıyorum. Yitirdiğimiz öğretmenlerimizi, şehit öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. Ve buradan öğretmenlerin sorunlarının çözüldüğü yarınlar için mücadelemizi sürdüreceğimizi söylüyorum.

"Hepinizin ellerinden öpüyorum öğretmenlerim”

Bugün, bu konuyla ilgili çok sayıda rapor okuduk. Eğitim-İş Sendikasının raporundaki bir rakam çok içimi acıttı. Her 100 öğretmenden 73’ünün geçinebilmek için yakınlarından borç aldığını ve 100 öğretmenden 23’ünün de yine geçinebilmek için ek işte çalıştığını bu rapordan öğrendik. Bunlar, öğretmenlerin hak ettiği bir durum değil. Biz Türkiye Cumhuriyetinin kurucusunun kurduğu partinin mensuplarıyız. Ve onun talimatı, milletvekili maaşının öğretmen maaşını geçmemesi yönündeydi. Bugün öğretmenlerin yaşadığı ekonomik sıkıntılar da örgütlenmelerinin ve mücadelelerinin önündeki engeller de yaşadıkları bütün sıkıntılar da hak etmedikleri sıkıntılar. Bunların çözüleceği yarınlar için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bugün Bosna Hersek’te olduğumuz için Türkiye’deki öğretmenlerimizin programlarına katılamadık. Hepinizi buradan sevgiyle selamlıyorum. Hepinizin ellerinden öpüyorum öğretmenlerim.” (ANKA)

Gündem