‘Özgür Özel seçilirse mesleği bırakırım’ diyen Barış Yarkadaş’tan kurultay sonrası ilk açıklama

‘Özgür Özel seçilirse mesleği bırakırım’ diyen Barış Yarkadaş’tan kurultay sonrası ilk açıklama
CHP Kurultayı öncesinde “Özgür Özel seçilirse mesleği bırakırım” diyen gazeteci Barış Yarkadaş, sosyal medyada gündem oldu. Yarkadaş, kurultay sonrası yaptığı ilk açıklamada Kemal Kılıçdaroğlu’na “Biz seçmenleri utandıracak hiçbir şey yapmadınız. Türkiye ve CHP için verdiğiniz mücadele tarihin onurlu sayfalarında hak ettiği şekilde yer alacak” dedi.

Özgür Özel, Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda 812 delegenin oyunu alarak genel başkan seçildi.

Seçimin ardından eski CHP milletvekili, gazeteci Barış Yarkadaş’ın eylül ayında TV100’de katıldığı bir programda kullandığı “Özgür Özel seçimi kazanırsa ben mesleği bırakırım” sözleri sosyal medyada gündem oldu.

Yarkadaş’ın bu sözleri yeniden dolaşıma girerken, ‘Barış Yarkadaş’ etiketi Twitter’da TT (Trend Topic) oldu.

Sosyal medyadan yapılan hatırlatmalara yanıt vermeyen Barış Yarkadaş, koltuğa veda eden Kemal Kılıçdaroğlu’nun Özgür Özel’i tebrik ettiği tweeti alıntılayarak, Kılıçdaroğlu’na övgü dolu sözler sarf etti.

Yarkadaş, “Sayın genel başkan; Türkiye’nin demokratikleşmesi için canla başla mücadele verdiniz. Geride kalan yıllar içinde biz seçmenleri utandıracak hiçbir şey yapmadınız. Sizi Türk siyasetinde hep güzel hatırlayacak ve öyle anlatacağız. Türkiye ve CHP için verdiğiniz mücadele tarihin onurlu sayfalarında hak ettiği şekilde yer alacak” ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Gündem