Özgür Özel: Taksim'i kapatmak Anayasayı tanımamaktır

Özgür Özel: Taksim'i kapatmak Anayasayı tanımamaktır
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Grup toplantısında Taksim'in 1 Mayıs kutlamalarına kapatılmasına bir kez daha tepki gösterdi. Özgür Özel, Taksim’in 1 Mayıs kutlamalarına açılması için bu sabah İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile yeniden görüştüğünü, ancak Yerlikaya’nın, öneri ve taleplerini yerine getiremeyeceğini söylediğini bildirdi. Özgür Özel kendisine dönük "Erdoğan ile görüşme" ifadeleri için de "Elbette müzakere edeceğiz. İş Anayasa" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup toplantısında açıklama yapıyor. Özgür Özel, "Anayasa bir demokrasinin elbisesiyse, sen mevcut Anayasa'ya uymuyorsan yenisini alsan ne olur eskisinde kalsan ne olur?" dedi.

Özel, geçmişte İYİ Parti Eğitim Politikaları Başkanı olarak görev yapmış olan Sevinç Atabay'ın CHP'ye katıldığını duyurdu.

Özel'in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

Türkiye'de bundan sonraki süreçte de futbolun hepimizin dostluğuna katkı sağlamasını ümit ederek Amedspor'u tebrik ediyorum.

Meral hanıma bir kez daha sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Sayın Müsavat Dervişoğlu'na bir kez daha hayırlı ve uğurlu olsun diyorum.

Sayın İçişleri Bakanı'nı aradım. Bu konuda işbirliği teklif ettim. Kendisi bana görevi gereği, yasadışı örgütlerin çağrılarını da ileterek bunun mümkün olmayacağını söyledi. Biz orayı açmayız, açamayız diyordu.

Egemenliklerini kaybedecekler sanıyorlar. Siz bir yasakla egemenlik koruyorsanız, orada egemenlik ypktur.

İktidarın güçlüsü rızayla temsil edilendir. Demokrasi de gösterinin izne dahi ihtiyaç dahi olmadığı yönetimlerdir. Bu sabah İçişleri Bakanı ile bir görüşme daha yaptık. Kendisi yine olumsuz yanıt verdi.

"Taksim'i kapatmak Anayasayı tanımamaktır"

Buradan çağrımı yinelemek istiyorum. Bugün sayın Kurtulmuş ile görüştük. Anayasalar her doğan için yapılır, Erdoğan için Anayasa yapılmaz. Anayasa'lar aşkın zamanlı metinlerdir.

Anayasa bir demokrasinin elbisesiyse sen mevcut Anayasa'ya uymuyorsan yenisini alsan ne olur eskisinde kalsan ne olur?

Bu karara bugün uymayan birisi yarın, yarından sonra kendisi ile görüşeceğiz.

"Elbette müzakere edeceğiz. İş Anayasa"

Taksim'i kapatmak Anayasa tanımamaktır. Can Atalay'ı bırakmamak Anayasa'yı tanımamaktır. Gezi tutuklularını Silivri'de tutmak Anayasa'yı tanımamaktır. İktidar ortağınızın Anayasa Mahkemesi kapatılsın çağrıları Anayasa tanımamaktır.

Hak-İş'in yaptığı kutlamaya da gideceğiz, Türk-İş'in kutlamasına da gideceğiz. Zaman zaman farklı düşünsek de gher şehirdeki kutlamalara gideceğiz. Yarın Beşiktaş'tan, Saraçhane'den Taksim'e yürünecekse Cumhuriyet Halk Partisi de orada olacaktır.

Bu ülkenin askeri de polisi de emkçidir. Onlara kanunsuz emirler verenler yüzünden uygulamak zorunda oldukları kararlar o kardeşlerimizin kişisel kararları değildir. 1 Mayıs'ta güvenlik güçleri ile çatışma görüntüleri görmek istemediğimizi belirterek tüm kamu görevlilere sorumluluğa davet ediyorum.

ODTÜ'de Devrim Stadı'nda mezuniyet yapılmasına izin vermeyenlerin, ABD'deki eylemleri övmesi ikiyüzlülükten başka bir şey değildir. ODTÜ'deki Devrim Stadı'na silinemez 'Devrim' yazısını yazan, Filistin Davası'nda hepimizin önderi Deniz Gezmiş'tir. Aklınızı başınıza alın." (Kısa Dalga)

Gündem