Özgür Özel: Ulaştırma Bakanlığı belediye otobüslerinin Esenboğa'ya girişini engellemesin

Özgür Özel: Ulaştırma Bakanlığı belediye otobüslerinin Esenboğa'ya girişini engellemesin
Ankara Büyükşehir Belediyesi otobüslerinin Esenboğa Havalimanı'na alınmaması mecliste de gündeme geldi. CHP'li Özgür Özel; Ulaştırma Bakanlığı'nın talimatı geri çekmesini talep etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Esenboğa Havalimanı'na gidecek yolcular için belediye otobüslerini hizmete sokması sonrası Ulaştırma Bakanlığı'nın engeli mecliste de gündeme geldi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşıdı.

Özel yaşananlarla ilgili şunları söyledi:

'İhaleyi kimin kime verdiği herkesin malumu'

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankaralı vatandaşların havaalanına taşınması için zamanında bir ihale açmış. BelkoAir diye bir şirket almış, 10 yıldır taşımış. Yandaş bir şirket. Orasına girmeyeyim. Kimin olduğuna da girmeyeyim. 10 yıl önce ihaleyi verenden alanın kim olduğuna herkes biliyor. Bitmiş ihale.

Şehir otobüsleri UKOME kararıyla havaalanına gidiyor. vatandaşı şehir otobüsü fiyatına havaalanına götürüyor. Ulaştırma Bakanlığı, şehir otobüslerini havaalanının girişinde durduruyor BelkoAir'in sözleşmesi bitti diye. BelkoAir'in araçları bambaşka. Bunlar Ankara Büyükşehir'in şehir otobüsleri. Havaalanına sokmuyor.

'Bakanlık bu tuhaf karardan geri dönmeli'

Vatandaş şimdi yağmurun altında, elinde valizi zulüm çekiyor? Neden? Buradan birisi para kazansın diye. Ankara Büyükşehir kamu hizmeti veriyor. Normal taşıma ücreti fiyatına havaalanına gitme imkanı veriyor. Bu dar zamanda buna izin vermiyorlar. Ulaştırma Bakanı'na ulaşılmasını ve Ulaştırma Bakanı'nın bu tuhaf karardan geri dönmesini bekliyoruz. Vatandaşımıza da bu zam ve zulüm iktidarını BelkoAir'in anlaşması bitince artık 'belediye bedavaya taşısın' anlayışına direnen bu kafayı şikayet ediyoruz. (Kısa Dalga)

Gündem