Özgür Özel'den İzmir adayları açıklaması: Listenin tamamını bizzat çalıştım

Özgür Özel'den İzmir adayları açıklaması: Listenin tamamını bizzat çalıştım
Özgür Özel, aday krizinin ardından dün gece listenin açıklandığı İzmir adaylarına dair ilk kez konuştu. Özel İzmir'in aday listesi üzerinde 15 gün çalıştığını söyledi.

CHP’nin tartışmalara sahne olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayılığında Cemil Tugay isminde karar kılındı.

Tugay'ın ilanının ardından tartışmalar durulmadı. Mehmet Cengiz ile Cemil Tugay ilişkisine dair eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem bir takım belgeler paylaştı. Tugay'ın adaylığı pek çok partiliden de tepki aldı.

İzmir yarışında nihai kararın açıklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel ilk kez konuştu.

"Dün aralıksız 22 saat İzmir konusunu değerlendirdim"

Tugay’ın adaylaşmasının ardından Özel’in açıklamasını Halk TV’de İsmail Küçükkaya aktardı. Özel konuya ilişkin şunları söyledi:

“İzmir ve ilçelerindeki belediye başkan adayların yaş ortalaması 62’ydi 46’ya indi. Bunun önemli olduğunu düşünüyorum. 9 ilçede kadın adayımız var, bunu da çok önemsiyorum. Karşıyaka’ya çok uzun zaman sonra ilk kez bir Karşıyakalı aday koyduk.

Listenin tamamını bizzat çalıştım, 15 gündür özellikle İzmir’e çalıştım. Dün aralıksız 22 saat İzmir konusunu değerlendirdim. Birçok dengeyi gözettik. Ağrılı, Elazığlı, Tuncelili, Ereğlili başkanlar var.

İzmir’e o kadar çok önem verdik ki listenin tamamını bizzat çalıştım. Karşıyaka adayımızın dedesi Karşıyaka Spor Kulübünü kuran isimlerden.”

Öte yandan Cemil Tuygay Mehmet Cengiz ile ilgili ilşkisini "O dönem acemiydim" diye savundu. (Kısa Dalga)

Gündem