Özgür Özel'den Ogün Samast sözleri: 'Günü geldiğinde onu ömür boyu durması gerektiği o delikten çıkardılar'

Özgür Özel'den Ogün Samast sözleri: 'Günü geldiğinde onu ömür boyu durması gerektiği o delikten çıkardılar'
KKTC'de bulunan CHP lideri Özgür Özel, Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın serbest bırakılmasına "Sözün bittiği yerdeyiz. Ogün Samast iyi halden serbest kalıyorsa bundan sonra adaletin a'sından bahseden gerçekten vicdansızdır" sözleriyle tepki gösterdi.

Bir dizi ziyaret için KKTC'de bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hrant Dink davası sürerken tahliye edilen Ogün Samast ile ilgili karar hakkında konuştu. Yaşananlara sert tepki gösteren ve 'vicdansızlık' diyen Özel şunları ifade etti:

Bayrak önünde fotoğraf çektirenler demek desteklerini sürdürüyor. Günü geldiğinde onu ömür boyu durması gerektiği o delikten çıkarmasını bildiler. Sözün bittiği yerdeyiz. Ogün Samast iyi halden serbest kalıyorsa bundan sonra adaletin a'sından bahseden gerçekten vicdansızdır.

NE OLMUŞTU?

Agos gazetesinin genel yayın yönetmeni Hrant Dink’i 19 Ocak 2007’de gazete binasının önünde düzenlediği silahlı saldırıda öldüren Ogün Samast, şubat ayında nakledildiği Bolu F Tipi Cezaevi'nden koşullu salıverilme kapsamında akşam saatlerinde tahliye edilmişti. (Kısa Dalga)

Gündem