Özgür Özel'i karşılamayan Feyzioğlu, Prag Büyükelçisi yapıldı

Özgür Özel'i karşılamayan Feyzioğlu, Prag Büyükelçisi yapıldı
Özgür Özel'i karşılamayan ve elçilikten görevli göndermeyen Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Prag Büyükelçiliği'ne atandı.

Kısa Dalga - Dışişleri Bakanlığı'nda, büyükelçiliklerde değişiklikler yapıldı.

Geçen hafta CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i karşılamayan ve elçilikten görevli göndermeyen Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Prag Büyükelçiliği'ne atandı.

Özel, yaptığı açıklamada Feyzioğlu'nu Dışişleri Bakanlığı'na bildireceklerini belirterek şunları söylemişti:

"Dünyanın neresine gidersek gidelim, büyükelçilerimiz bizleri karşılıyorlar. Gelemezlerse mutlaka bir görevli orada oluyor. Ama biz ne büyükelçi, ne büyükelçilikten kimseyi havaalanında da görmedik. Herhangi bir yerde hatırımızı dahi sormadılar. Bu tabi meslekten gelmemenin ve geldiği makamı hazmedemenin sonucudur. Bu konudaki rahatsızlığımızı Dışişleri Bakanlığı’na resmi olarak bildireceğiz."

Bakan Yardımcısı Serim Lefkoşa Büyükelçisi oldu

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'nin dış temsilciliklerinde büyükelçilik yapacak isimlere görevlerini tebliğ etti.

Buna göre, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim'in Lefkoşa Büyükelçisi; Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'nun Prag Büyükelçisi olarak görevlendirilmesine karar verildi.

Dışişleri Bakan Yardımcılığı görevini 2022 yılından bu yana yürüten Yasin Ekrem Serim, Cumhurbaşkanı başdanışmanı ve Halkbank Yönetim Kurulu üyesi Maksut Serim’in oğlu.

(Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem