Özhaseki'den tepki çeken sözler: Ev sahipleri 'yıkıldığı iyi olmuş' diyor

Özhaseki'den tepki çeken sözler: Ev sahipleri 'yıkıldığı iyi olmuş' diyor
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremzedelere teslim edilen evleri anlattığı programda tepki çeken sözler sarf etti. Evlerin çelikten yapıldığını, 9 şiddetteki depremde dahi yıkılmayacağını iddia eden Özhaseki "villa gibi" diye övdüğü evler için "Ev sahipleri, 'Allah razı olsun. Bak evimiz yıkıldı (eğer ölüler de yoksa) yıkıldığı iyi olmuş, bize mis gibi villa verdiniz' diyor" ifadelerini kullandı.

6 Şubat depremlerinin yıldönümünde Bakan Özhaseki, televizyonda deprem süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Mehmet Özhaseki CNN Türk'te katıldığı canlı yayında sarf ettiği depremzedeler verilen evlerle ilgili sözleri büyük tepki çekti.

Depremzedelerin, can kaybı yoksa evlerinin yıkılmasından memnun olduklarını savunan Özhaseki, şu ifadeleri kullandı:

"Deprem bölgesinde yaptığımız şimdiki evlerin standardı eskisinden çok yüksek. Köy evlerini çelikten yapmaya başladık. 9 şiddetinde deprem gelse bile yıkması mümkün değil.

Şimdiye kadar gidip köy evlerini teslim ettiğim ve misafir olduğum ev sahipleri şunu söylüyor; Allah razı olsun. Bak evimiz yıkıldı (eğer ölüler de yoksa) yıkıldığı iyi olmuş bize mis gibi villa verdiniz diyor."

Özhaseki ayrıca tek katlı evlerin yapısından bahsederek "9 şiddetindeki depremde dahi yıkılmayacağı" iddiasında bulundu. (Kısa Dalga)

Gündem