CHP'li Nazlıaka, AKP'li Özlem Zengin'le 23 dakika telefonda konuşmuş: Nasıl yalnızlaştırıldığını gördüm

CHP'li Nazlıaka, AKP'li Özlem Zengin'le 23 dakika telefonda konuşmuş: Nasıl yalnızlaştırıldığını gördüm
CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, aldığı tehditler sonrası AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile uzun bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği söyledi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in yaşadığı zorlukları paylaştı. 6284 sayılı yasanın kaldırılmasını isteyen Yeniden Refah Partisi’nin bu talebinin gündeme gelmesi sonrası, mecliste 'Yasa bizim kırmızı çizgimizdir' diyen Zengin tehditlerle baş başa kalmıştı.

T24'ten Eray Görgülü'ye konuşan Nazlıaka, Özlem Zengin’i telefonla aradığını açıkladı.

Nazlıaka, “23 dakika süren bir telefon görüşmesi yaptık. Onun da partisi içerisinde nasıl yalnızlaştırıldığını, nasıl linç edildiğini de gördüm” diye konuştu.

'Seçilebilir yerden 35 kadın milletvekili var'

Milletvekili adayı olduktan sonra adaylıktan vazgeçen Nazlıaka, bu süreci de değerlendirdi. Kabinede yarışmak istediğini kaydeden Nazlıaka, adaylıktan çekilme kararını Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştükten sonra verdiğini belirtti.

Nazlıaka, kadın aday sayısının az olduğuna yönelik eleştirilerle ilgili de, “CHP listesinde şu anda seçilebilir yerde 35 kadın milletvekili var. Mevcut durumda 16 kadın milletvekili var. Dolayısıyla ikiden iki katından fazla kadın milletvekilini meclise sokacağız” dedi. (Kısa Dalga)

Gündem