Öztrak'tan, Kılıçdaroğlu'na destek vermeyen 'İmamoğlu' açıklaması: 'CHP'de demokrasi var'

Öztrak'tan, Kılıçdaroğlu'na destek vermeyen 'İmamoğlu' açıklaması: 'CHP'de demokrasi var'
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na olağan kurultayda genel başkanlığa aday olması için imza vermediği iddialarına yönelik, "CHP'de demokrasi var. Kimse delegelerin iradesine ipotek koyamaz" açıklamasında bulundu.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.

Toplantıya ilişkin açıklamada bulunan Öztrak, Cumhuriyet'in, millet iradesinin her şeyin üstünde olması anlamına geldiğini, ilmek ilmek örülen demokrasi yolunun ilk ve en önemli adımı olduğunu belirtti.

Cumhuriyet'in 100. yılını hükümetin "alelade, sıradan" bir şekilde geçiştirdiğini savunan Öztrak, Cumhuriyet'in önemli yıl dönümlerinde yapılan ve tarihe şerh düşen hazırlıkların ve etkinliklerin 100. yıl dönümünde olmadığını kaydetti.

100. yılı hakkıyla kutlamanın her nesle nasip olmayacak bir şeref olduğunu vurgulayan Öztrak, "Bu heyecan, bugün ihtiyacımız olan müştereğimizi, birlikteliğimizi yaşatmak için bir büyük fırsattır. Ama siyasetini milleti birleştirmek değil, ayrıştırmak üzerine kuran bir yönetim, böyle büyük fırsatı heba etmiştir." diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na olağan kurultayda genel başkanlığa aday olması için imza vermediği iddialarına yönelik, "CHP'de demokrasi var. Kimse delegelerin iradesine ipotek koyamaz. Delegeler özgürdür. Ekrem Bey de partimizin 1368 delegesinden biridir, kendi takdiridir." dedi. (DHA)

Gündem