'Palalı Sabri' cinayeti: 6 kişi cezaevine gönderildi

'Palalı Sabri' cinayeti: 6 kişi cezaevine gönderildi
'Palalı Sabri'yi öldüren zanlılardan 2'si, 'kasten adam öldürme' suçundan, 4'ü ise, 'suçluyu kayırma' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheliler ise işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Gezi Direnişinde eylemcilere pala ile saldırması nedeniyle 'Palalı Sabri' adıyla tanınan Sabri Çelebi'nin ölümüne ilişkin soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

Soruşturma kapsamında silahı ateşlediği belirtilen Çetin G.'nin de arlarında olduğu 8 şüpheli gözaltına alındı. Emniyet işlemleri tamamlanan şüpheliler, dün sağlık kontrollerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne getirildi.

Cumhuriyet'in haberine göre savcılıktaki ifade işlemleri tamamlandıktan sonra Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen şüphelilerden 2'si, 'kasten adam öldürme' suçundan, 4'ü ise, 'suçluyu kayırma' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheliler ise işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Ne olmuştu?

Beyoğlu Talimhane Kocatepe Mahallesi Aydede Caddesi'nde 3 Şubat Cumartesi saat 01.30 sıralarında işlenen cinayette, Sabri Çelebi otomobiliyle giderken, bir grup tarafından durduruldu. Çelebi'yle gruptakiler arasında tartışma çıktı. Kısa süre sonra gruptaki bir kişi silahla Çelebi'ye ateş ettikten sonra kaçmıştı.

Gezi Parkı Direnişi sırasında eylemcilere elindeki palayla saldıran ve 'Palalı Sabri' olarak da bilinen Sabri Çelebi ve 10 şüpheli hakkında Fas-İstanbul arasında "fuhuş hattı" kurduğu iddiasıyla 2 yıldan 248 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlenmişti.

'Palalı Sabri' lakaplı Sabri Çelebi liderliğindeki suç örgütünün Beşiktaş ve Beyoğlu'nda gece kulüplerinde yabancı uyruklu kadınları zorla çalıştırdıkları, bu kadınların pasaportlarına el koyarak bir yerleşkede zorla tutup buradan özel araçlarla gece kulüplerine götürdükleri, konsomatrislik ve para karşılığında cinsel ilişkiye zorladıkları belirtilmişti. (Kısa Dalga)

Gündem