Papa Françesko'dan İstanbul açıklaması

Papa Françesko'dan İstanbul açıklaması
İstanbul'un Sarıyer semtinde bulunan Santa Maria Latin Katolik Kilisesi'ne Pazar ayini sırasında saldırı düzenlendi. Saldırıda bir kişi hayatını kaybetti. Saldırıya ilişkin Papa Françesko'dan açıklama geldi.

dw-001.jpeg

İstanbul'un Sarıyer semtinde bulunan İtalyan Santa Maria Latin Katolik Kilisesi'ne bu sabah düzenlenen Pazar ayini sırasında iki kişi saldırı düzenledi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal paylaşım platformu X'ten yaptığı açıklamaya göre, maskeli iki kişinin düzenlediği saldırıda bir vatandaş hayatını kaybetti.

Bakan Yerlikaya, saldırının yerel saat ile 11.40 civarında düzenlendiğini ve Sarıyer Büyükdere Mahallesi'ndeki ayine katılmak üzere orada bulunanlardan C.T.'nin hayatını kaybettiğini açıkladı.

"Bu alçakça saldırıyı kınıyoruz" diye yazan Bakan, konuyla ilgi geniş çaplı soruşturma ve saldırganları yakalamak için çalışmalar başlatıldığını duyurdu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da, saldırıyla ilgili açıklamasında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını ve olayın aydınlatılması için bir başsavcı vekili ile iki cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini bildirdi.

Tunç, "Saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin tespiti ve yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir" ifadesini kullandı.

İstanbul'daki saldırıyla ilgili Papa Françesko'dan açıklama

İstanbul'daki saldırı hakkında Papa Françesko'dan da açıklama geldi. Bugün Vatikan'daki Aziz Petrus Meydanı'nda düzenlenen öğle ayini sırasında konuşan Papa Françesko, saldırının mağdurlarıyla dayanışma içinde olduğunu vurguladı. Papa, "Pazar ayini sırasında saldırı düzenlenen ve bir kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı İstanbul'daki Santa Maria Kilisesi cemaatine cok yakınım" ifadesini kullandı.

İmamoğlu'ndan saldırıya kınama

Saldırıya dair bir açıklama da İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem Imamoğlu'ndan geldi. İmamoğlu, X'ten yaptığı açıklamada, "Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi'nde yapılan pazar ayinine yönelik silahlı saldırıyı kınıyorum. Hayatını kaybeden C.T.'ye Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Şehrimizin inanç mekanlarına saldırarak birliğimizi ve huzurumuzu bozmaya çalışanlara asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Gündem