Pelikancılar Yerlikaya’yı hedef alıp, Soylu’yu övdü: Korkunç bir istihbarat zafiyeti

Pelikancılar Yerlikaya’yı hedef alıp, Soylu’yu övdü: Korkunç bir istihbarat zafiyeti
Pelikan yapılanmasına yakın isimlerden Fazıl Duygun, Emniyet’e yönelik saldırıyla ilgili “İnşallah, Soylu gidince, onun oluşturduğu ve teröre göz açtırmayan istihbarat birimleri ve terörle mücadele ekipleri dağıtılmamıştır” dedi.

Ankara'da bu sabah 09.30 sıralarında Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde bombalı saldırı gerçekleşti.

Meclis'in açılacağı gün gerçekleşen saldırının ardından Pelikan yapılanmasına yakın isimler, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı hedef alan, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu öne çıkaran paylaşımlar yapmaya başladı.

Gerçek Gündem’de yer alan habere göre, Pelikan yapılanmasına yakın isimlerden Fazıl Duygun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"İnşaallah, Soylu gidince, onun oluşturduğu ve teröre göz açtırmayan istihbarat birimleri ve terörle mücadele ekipleri dağıtılmamıştır. Hele, yerlerine KHK ile uzaklaştırılanlar geri atanmamıştır. Lav silahlarıyla, bombalı araçla, hem de emniyetin önüne nasıl gelebildi, bu teröristler?! Bu, korkunç bir istihbarat zaafiyetidir ve bütün sorumluluk, içişleri bakanı ve emniyetteki kadrosuna aittir."

Ali Yerlikaya, İçişleri Bakanı olmasının ardından daha önce Soylu’ya yakın emniyet müdürlerinin yerlerini değiştirmişti.

Hakkında mahkemelerin göreve iade kararı verdiği ancak Soylu’nun mahkeme kararlarını tanımadığı isimler de Yerlikaya döneminde görevlerine başlatılmıştı. (Kısa Dalga)

Gündem