Milli Savunma Bakanlığı: Pençe Kilit Operasyonunda şehit sayısı 9

Milli Savunma Bakanlığı: Pençe Kilit Operasyonunda şehit sayısı 9
Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Pençe Kilit Operasyonunda 9 askerin hayatını kaybettiği belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığı, 'Kuzey Irak'ın Metina bölgesindeki üs noktalarında PKK ile girilen çatışmada 6askerin şehit olduğunu' duyurdu.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği şu açıklamayı yaptı: Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada beş kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, üçü ağır sekiz kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Yaralılarımız hastaneye sevk edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır.
Temasta ilk belirlemelere göre 12 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir.
Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz.
Saygılarımızla"

MSB, daha sonra yaptığı açıklamalarla hayatını kaybeden asker sayısının 9'a yükseldiğini duyurdu.

20 gün önce de 12 asker hayatını kaybetmişti

Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 23 Aralık 2023 tarihinde altı asker, 24 Aralık'ta da 6 asker hayatını kaybetmişti.

Milli Savunma Bakanlığı 22 ve 23 Aralık'ta hayatını kaybeden askerlerin kimliklerini şöyle açıklamıştı:

Piyade Teğmen Ramazan Günay, Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan, Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı, Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca, Piyade Sözleşmeli Er Çağatay Erenoğlu, Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşın, Piyade Uzman Çavuş: Abdulkadir İyem, Piyade Uzman Çavuş: Ahmet Arslan, Piyade Sözleşmeli Er Semih Yılmaz, Piyade Sözleşmeli Er Cebrail Dündar, Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan, Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak. (Kısa Dalga)

Gündem