Personeliyle sevgili olan amir, 'mobbing'den işten atıldı: Tazminatsız çıkarıldı

Personeliyle sevgili olan amir, 'mobbing'den işten atıldı: Tazminatsız çıkarıldı
İstanbul'daki Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde güvenlik görevlisiyle sevgili olan amir, diğerlerine ayrımcılık yaptığı gerekçesiyle tazminatsız olarak işten çıkarıldı.

Hastanenin güvenlik hizmetini sağlayan şirkete, güvenlik amiri ile kadın güvenlik görevlisi arasında duygusal ilişkin olduğu yönünde ihbar yapıldı.

Halk TV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre amirin, sevgilisine 'ayrıcalık' tanıdığı, bunun personelde rahatsızlığa neden olduğu kaydedildi.

Savunması alınan kadın güvenlik, amirle ilişkisinin 2 ay sürdüğünü belirterek “Bahsi geçen amirle aramızda herhangi bir ilişki yok” dedi.

Amir de savunmasında personelle ilişki yaşadığını ancak durumu işine yansıtmadığını savundu.

Şirket, amire 7 Nisan'da noter yoluyla ihtarname gönderdi.

'Mobbing uyguladınız'

İhtarnamede şunlar kaydedildi: “Konumunuzu kullanarak çalışanlara ayrımcılık yaptınız. Görevinizi şahsi amaçlarınız için kullandınız. Duygusal ilişkiyi ön plana çıkarıp, liyakatin önüne koydunuz. Eşitlik temelinden uzak işlemler tesis ettiniz. Duygusal ilişkinizi bilen personeli bu ilişkiyi kimseye söylememesi için korkutup mobbing uyguladınız. Bu davranışlarınız işyeri barışı ve çalışma huzurunu bozdu. Sizinle olan güven ilişkimizin çökmesine neden oldunuz.”

İhtarnamede amirin iş akdinin tazminatsız olarak feshedildiği bildirildi. Fesih maddesini ise İş Kanunu’nda yer alan 'ahlak ve iyi niyet kurallarına uymama' oluşturdu. (Kısa Dalga)

Gündem