Pervin Buldan’dan Soylu’ya: Salı günü daha fazlasını açıklayacağım

Pervin Buldan’dan Soylu’ya: Salı günü daha fazlasını açıklayacağım
HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Gara’ya giden HDP’li vekilin Dilan Dirayet Taşdemir olduğunu söyleyen Soylu’ya yanıt verdi: “Fotoğraflar, Erdoğan’ın bilgisi ve onayı ile gittiğimiz Kandil fotoğraflarıdır. Salı günü grup toplantımızda daha fazlasını açıklayacağım.”

Katıldığı A Haber’deki programda 2017’de teslim olan bir PKK’lının anlatımlarına göre Gara’ya giden milletvekilinin HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir olduğunu ileri süren ve “Gara’dan birisiyle birlikte arabaya biniyorlar. Yanındaki diyor ki 'bunu tanıdın mı?', 'Hayır tanımadım' deyince bu Dilan Dirayet Taşdemir, HDP Ağrı milletvekili diyor” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’dan yanıt geldi. Buldan, İçişleri Bakanının dün akşam katıldığı programda gösterdiği resimlerin tamamı çözüm sürecinde Erdoğan’ın bilgisi ve onayı ile gittiğimiz Kandil fotoğraflarıdır. Ben Salı günü grup toplantımızda daha fazlasını açıklayacağım” dedi.

Buldan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın da hakkında soruşturma başlattığı HDP’li Dilan Dirayet Taşdemir’le ilgili iddialara yönelik TBMM’de Salı günü gerçekleştirilecek Grup Toplantısı’nda ayrıntılı açıklamalar yapacak.

Gündem