Pınar Gültekin'in ailesi istinafa başvurdu

Pınar Gültekin'in ailesi istinafa başvurdu
Gültekin ailesi, Cemal Metin Avcı ile Mertcan Avcı'nın ''canavarca hisle, eziyet çektirerek ve tasarlayarak kasten öldürme'' suçundan, ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılmalarını talep etti.

Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in öldürülmesiyle ilgili davada çıkan 'indirimli' karar, istinaf mahkemesine taşındı.

Davada, katil Cemal Metin Avcı için önce ''ağırlaştırılmış müebbet'' verilmiş; daha sonra ''haksız tahrik'' denilerek, bu ceza 23 yıla indirilmişti. Mahkeme, tutuksuz sanık Mertcan Avcı, annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı eşi Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan'ın ise beraatına karar vermişti.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre Pınar Gültekin ailesi, Gültekin'i boğduktan sonra varile koyup yakan Cemal Metin Avcı'nın (32) ''canavarca hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme'' suçundan yargılandığı davada aldığı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının 'haksız tahrik indirimi' uygulanarak 23 yıla düşürülmesi ve kardeşi Mert Avcı'nın beraat kararlarını istinaf mahkemesine taşıdı.

Aile, gerekçeli istinaf dilekçesini de yazdı.

DİĞER BEŞ KİŞİYE DE HAPİS TALEBİ

Gültekin ailesinin avukatı Dr. Rezan Epözdemir, "Pınar Gültekin kararına karşı, biz de gerekçeli istinaf dilekçemizi yazdık. Çok da kapsamlı bir çalışma oldu" dedi. Epözdemir, şu ifadeleri kullandı:

"Özetle, Cemal Metin Avcı ile Mertcan Avcı'nın 'canavarca hisle, eziyet çektirerek ve tasarlayarak kasten öldürme' suçundan, ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılmalarını; Selim Avcı, Ayten Avcı, Şükrü Gökhan Orhan ve Eda Avcı'nın da 'suç delillerini gizleme, yok etme ve değiştirme' suçundan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep ediyoruz."

NE OLMUŞTU?

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin, 16 Temmuz 2020'de Akyaka Mahallesi'nde yalnız yaşadığı evinden ayrılmış, aynı gün ablasıyla telefonla görüştükten sonra kendisinden bir daha haber alınamamıştı.

Ailesinin Akyaka Jandarma Komutanlığı'na kayıp ihbarında bulunması üzerine başlatılan çalışmada Gültekin'i tanıyan kişilerin listesi çıkarılmış ve bölgedeki güvenlik kamerası kayıtları incelenerek görgü tanıklarının ifadelerine başvurulmuştu.

Şüphe üzerine gözaltına alınan Cemal Metin Avcı, ilk ifadesinde hakkındaki suçlamaları kabul etmese de deliller ortaya konulunca bir süre arkadaşlık yapıp ayrıldığı Gültekin'i bağ evinde öldürdüğünü, cansız bedenini yaktıktan sonra varille Gülağzı mevkisindeki ormanlık alana attığını itiraf etmiş ve tutuklanmıştı.

HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİYLE 23 YIL HAPİS

Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 20 Haziran'da görülen davanın 13'üncü duruşmasında, Cemal Metin Avcı'nın ''canavarca hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme'' suçundan yargılandığı davada karar çıktı.

Mahkeme heyeti, 23 aydır tutuklu Avcı'ya önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi ardından haksız tahrik indirimi uygulayıp, cezayı 23 yıl hapse düşürdü. Tutuksuz kardeşi Mertcan Avcı, annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan'ın ise beraatına karar verildi.

Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, davaya ilişkin gerekçeli kararını da açıkladı. Cemal Metin Avcı'nın, evlilik dışı ilişkilerini eşine ve çevresine söylemekle kendisini tehdit edip, hesabına kartsız para yatırarak menfaat temin ettiği kaydedilen Pınar Gültekin'e duyduğu öfkeyle suçu işlediğinin dikkate alınmasıyla haksız tahrik hükümlerini uygulama şartlarının tamamının gerçekleştiği belirtildi.

Gerekçeli kararda, sanık Cemal Metin Avcı'nın, yayla evine girdikten hemen sonra Pınar Gültekin'i boğazını sıkarak öldürmeye kalktığı ve eylemini bir an önce tamamlamak istediği, eziyet çektirme kastının bulunması halinde uzun süre eylemini devam ettirmesi gerektiği kaydedildi.

MUĞLA BAŞSAVCILIĞI DA İSTİNAFA GİTTİ

Gerekçeli kararın açıklanmasının ardından Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, Cemal Metin Avcı'nın aldığı 23 yıl hapis cezanın az bulunması ve kardeşi Mertcan Avcı'nın beraat kararlarının istinafa taşındığını açıkladı.

Kadın