PKK, İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı ile ilişkisinin olmadığını iddia etti

PKK, İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı ile ilişkisinin olmadığını iddia etti
Fırat Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, PKK Taksim’de meydana gelen patlama ile ilişkilerinin olmadığını ileri sürdü.

İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde dün gerçekleşen ve 6 kişinin öldüğü, 81 kişinin de yaralandığı bombalı saldırı ile ilgili yürütülen soruşturmada bombayı koyan Ahlam Albasnır’ın sorgusunda, PKK/PYD/YPG tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin-İdlib üzerinden Türkiye'ye eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını söylediği açıklanmıştı.

Fırat Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, PKK saldırı ile ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada “Bu olayın karanlık bir olay olduğu, bu olayda kullanılan öğelerin Kürt veya Suriyeli olduğu iddia edilse de, bunun sonucu değiştirmeyeceği açık ortadadır. Bunun karanlık bir planın başlangıcına işaret ettiği anlaşılmaktadır” denildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda saldınının “PKK/PYD” örgütü tarafından gerçekleştirildiği belirtilmişti. Reuters ise Ankara’da üst düzey bir yetkilinin saldırıda IŞİD ihtimalinin de değerlendirildiğini söylediğini aktarmıştı. (Kısa Dalga)

Gündem