Polisten "görüntü almak yasak" diyerek gazetecilere sert müdahale

Polisten "görüntü almak yasak" diyerek gazetecilere sert müdahale
Sivas'ta bir kavgayı görüntülemek isteyen gazetecilere polisten sert müdahale geldi. Polis, "görüntü almak yasak" diyerek gazetecilere müdahale ederken bundan önceki sert müdahalelere gerekçe gösterilen basın kartlarını da bu defa dikkate almadı.

Sivas'ta, cadde ortasında iki grup arasında yaşanan kavgayı görüntülemek isteyen gazeteciler, polis ekiplerinin sert müdahalesi ile karşılaştı.

Olay, akşam saatlerinde Sivas kent merkezinde bulunan Hayri Sığırcı Caddesinde yaşandı. Daha önceden aralarında husumet bulunan iki grup arasında cadde ortasında kavga çıktı.

Kavga sonrası cadde üzerinde toplanan kalabalık gruba polis müdahale etti. Olayı görüntülemeye çalışan basın mensupları polis ekiplerince engellenirken, basın kartları da dikkate alınmadı.

Polisler, görüntü almanın suç olduğunu iddia ederek gazetecileri sert müdahale ile uzaklaştırmaya çalıştı.

Olayın ardından engellenen basın mensuplarıyla telefon görüşmesi yapan Sivas Valisi Salih Ayhan yaşanan olaydan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Basının haber alma ve yayma özgürlüğü engellenemez. Yaşanan olayın sorumluları hakkında gereken inceleme yapılacaktır" dedi. 
(DHA)

Gündem