Prof. Dr. Ahmet Ercan: Hatay-Suriye sınırında 7 büyüklüğünde deprem oluşabilir

Prof. Dr. Ahmet Ercan: Hatay-Suriye sınırında 7 büyüklüğünde deprem oluşabilir
Prof. Dr. Ahmet Ercan, Hatay, Suriye sınırındaki deprem riskine karşı açıklama yaptı...

Türkiye'yi yasa boğan 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6'lık Kahramanmaraş merkezli, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Hatay, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da büyük yıkımlara neden olan depremlerden sonra fayların son durumuna ilişkin bilgiler yurttaşları tedirgin ediyor.

Deprem sonrası bölgede çok sayıda artçı deprem meydana gelirken, başka faylarda meydana gelen depremlerde merak konusu oluyor. Öncü mü? Artçı mı? soruları yurttaşlar tarafından sıkça gündeme getirilen başlıklar arasında.

Deprem bölgesini ziyaret eden Prof. Dr. Ahmet Ercan Hatay'a ilişkin tedirgin edici bilgiler paylaştı.

Ercan şunları kaydetti:

''Pazarcık’tan güneye doğru sarkan, Ölüdeniz Kırığı parçaları olan Yesemek ile Afrin kırıkları ileride Hatay-Suriye sınırında M7 dolayında deprem yapabilir. Önlem; tüm Hatay’daki yapılaşmaların kayalık kesimlere çekilmesi, sulak tarım alanları ile ovaların boşaltılmasıdır.

Bugün de Hatay’da incelemelerimi sürdüreceğim. Deprem görenlerin %95’i klimalı takma konutlara taşınmış. Esnaf takma iş yerlerinde iş yapmaya çalışıyor. Hatay, haşata dönmüş. Birinci önemde kıran(afet) alanı ilan edilmelidir.'' (Kısa Dalga)

Gündem