Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu'ndan tedirgin eden 'Istranca'da 7,5 büyüklüğünde deprem' iddialarına tepki: Hangi aletle ölçmüşler?

Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu'ndan tedirgin eden 'Istranca'da 7,5 büyüklüğünde deprem' iddialarına tepki: Hangi aletle ölçmüşler?
Twitter'dan deprem yorumlarında bulunan Baturhan Öğüt'ün Karadeniz fay zonu üzerinden İstanbul ve Trakya'nın tehdit altında olduğu iddialarına Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu, "Değerli Kardeşim, 544 senesinde depremin büyüklüğünü hangi aletle ölçmüşler?" diye tepki gösterdi...

Türkiye'yi yasa boğan 7,7 ve 7,6'lık Kahramanmaraş merkezli, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Hatay, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da büyük yıkımlara neden olan depremlerden sonra bölgedeki diğer diri faylarına ilişkin durumu vatandaşların merak konusu.

Deprem üzerine araştırma yapan Baturhan Öğüt'ün açıklamalarına Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu tepki gösterdi.

Öğüt Twitter hesabından "Heryeri yazdık çizdik konuştuk peki ya 544 Karadeniz depremi? Istranca fay zonları? Konuşmayacak mıyız gündeme hiç mi gelmeyecek?

İstanbul'un ve Trakya'nın Karadeniz'den nasıl bir tehlike altında olduğunu belkide 10 milyonlarca vatandaş bilmiyor ve bu depremi yüzbinlerce belkide milyonlarca vatandaşımız bu paylaşım ile ilk defa öğrenecek ve bilgilenecek.

Sahi Trakya'nın deprem açısından güvenli bir bölge olduğunu hangi veriye dayanaraktan söylüyorsunuz? Sadece Tekirdağ segmenti üzerinden mi yorumluyorsunuz?

MS:544-543 Tarihinde İstanbul ilâ Varna şehri arasında Karadeniz içinde bulunan KB-GD çıkışlı Istranca fay zonu üzerinde 6.8 km derinlikte gerçekleşen depremin büyüklüğü 7,5 olarak ölçülmüştür" iddiasında bulundu.

Gökçeoğlu Öğüt'e tepki göstererek "Değerli Kardeşim, 544 senesinde depremin büyüklüğünü hangi aletle ölçmüşler? Biraz açar mısınız konuyu kaynaklarıyla birlikte" diye sordu. (Kısa Dalga)

Gündem