Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu: Bir sen eksiktin. Sen de geldin tam olduk. Bari batıya giden fayların yolunu da söyle de...

Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu: Bir sen eksiktin. Sen de geldin tam olduk. Bari batıya giden fayların yolunu da söyle de...
Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu, Japon deprem uzmanı Yüksek İnşaat Mühendisi Yoşinori Moriwaki'nin İstanbulluları korkutan "Türkiye'deki fay hatları doğudan batıya harekete geçti" görüşüne tepki göstererek "Bari batıya giden fayların yolunu da söyle" dedi...

Türkiye'yi yasa boğan 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6'lık Kahramanmaraş merkezli, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Hatay, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da büyük yıkımlara neden olan depremlerden sonra uzmanların fayların durumuna ilişkin değerlendirmeleri devam ediyor.

Japon deprem uzmanı Yüksek İnşaat Mühendisi Yoşinori Moriwaki, İstanbul'un, Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın bir kolu üzerinde bulunduğunu hatırlattı.

Moriwaki şunları kaydetti:

"Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın kuzey kolu var. O kuzey kolunun bu noktasının tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Kimse ne zaman olacağını söyleyemez ama bir gün gelecek bu depremi az hasarla atlatmak için hazır olmak lazım. Hep beraber devlet, hükümet, belediye, okullar ve her aile beraber hareket ederse hasarı yüzde 70 azaltabilir."

Türkiye'deki fay hatlarının doğudan batıya harekete geçtiğini ifade eden Moriwaki, buna bakıldığında Marmara Bölgesi'nin risk altında olduğunu sözlerine ekledi.

Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu Moriwaki'nin bu açıklamalarına tepki göstererek "Bir sen eksiktin. Sen de geldin tam olduk. Bari batıya giden fayların yolunu da söyle de belki yolda yakalayıp ikna ederiz bir yere gitmemesini." ifadelerini kullandı.

Çok sayıda Jeolog faylarla ilgili 'bilimsel olmadığını düşündükleri" halka korku yayan açıklamalara tepki gösteriyor. (Kısa Dalga)

Gündem