Prof. Dr. Cem Yaltırak: Marmara deprem tehlike ve risklerini araştıracak merkez kuruldu

Prof. Dr. Cem Yaltırak: Marmara deprem tehlike ve risklerini araştıracak merkez kuruldu
Deprem uzmanı Prof. Dr. Cem Yaltırak, Marmara Deprem Tehlike ve Risk araştırmalarının yapılabileceği bir merkezin resmen kurulduğunu duyurdu.

Olası İstanbul depremi kent sakinlerinde endişe yaratırken Yaltırak, önemli bir duyuruda bulundu.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Yaltırak, Marmara Deprem Tehlike ve Risk araştırmalarının yapılabileceği bir merkezin kuruluşunun dün gece resmen gerçekleştiğini açıkladı.

Yaltırak'ın açıklaması şöyle:

"Uzun zamandır sizlere haberini vermek istediğim, hepimizi ilgilendiren önemli bir gelişmeyi duyurmaktan mutluluk duyuyorum.

Marmara Deprem Tehlike ve Risk araştırmalarını son teknoloji ve bilgiyle yapacağımız bir merkezin kuruluşu gece resmen gerçekleşti. İş Bankasının desteği ile kurulan merkezin yönetmeliğinde yer alan kuruluş amacının ilk maddesini sizlerle paylaşıyorum: 'Başta Marmara Bölgesi olmak üzere aktif fayların oluşturduğu tehlike ve riski yüksek başarımlı olarak açığa çıkarmak için dinamik, sayısal, interaktif tehlike ve risk haritalama teknikleri geliştirmek ve aktif faylarda son kullanıcılar için yüksek hassasiyette tehlike ve risk verisi üretmek için ileri araştırmalar yapıp yeni yöntemler ve projeler geliştirmek'"

Yaltırak merkezin kuruluşunda ve desteklenmesinde katkıda bulunan isimleri sayarak teşekkür etti.

Projeye dair şunları söyledi: "Bu yeni aşamada arkadaşlarıma başarılar diliyorum.8 Nisan 2023'ten itibaren gerçekleşmesi için günleri saydığımız, uykusuz kaldığımız, çok çalıştığımız bu emsalsiz projeye milletimizin desteğinin tam olacağını biliyoruz. Bu yolda bir vatandaşımızın bile hayatını kurtarmak için çok çalışacağımızın sözünü milletimize veriyoruz. Yabiliriz..."

Yaltırak paylaşımında son olarak Atatürk'ten alıntı yaptı: "Yolunda yürüyen bir yolcunun yalnız ufku görmesi kafi değildir. Muhakkak ufkun ötesini de görmesi şarttır.” (Kısa Dalga)

Gündem