Prof. Dr. Derya Unutmaz, laboratuvar ortamında hücreleri gençleştirmeyi başardıklarını açıkladı

Prof. Dr. Derya Unutmaz, laboratuvar ortamında hücreleri gençleştirmeyi başardıklarını açıkladı
Prof. Dr. Unutmaz, bu çalışmanın insanlar üzerinde uygulanabilecek hale gelmesinin tıpta devrim niteliğinde gelişmelerin önünü açacağını belirtti. Unutmaz, “İnsanların çoğu gelecekte yüzyıllarca yaşayacak” dedi.

ABD’de Connecticut Üniversitesi Sağlık Merkezi ve Jackson Laboratuvarı’nda görev yapan Prof. Dr. Derya Unutmaz, laboratuvar ortamında hücreleri gençleştirmeyi başardıklarını açıkladı.

Hürriyet'ten Melike Çalkap'ın haberine göre Prof. Dr. Unutmaz, bu çalışmanın insanlar üzerinde uygulanabilecek hale gelmesinin tıpta devrim niteliğinde gelişmelerin önünü açacağını belirtti. Unutmaz, “İnsanların çoğu gelecekte yüzyıllarca yaşayacak” dedi.

25 yılda uygulanacak

Çalışmaların tamamlanmasıyla önümüzdeki 25 yıl içinde 70 yaşındaki bir insanın organlarının 30 yaşındaki gibi çalışacağını dile getiren Prof. Dr. Unutmaz, iki farklı yöntemle hücreleri gençleştirebildiklerini açıkladı. Prof. Dr. Unutmaz, bu sayede hem daha genç görünmenin hem de yaşlanma nedeniyle oluşan hastalıkların önüne geçilebileceğinin altını çizdi.

Yapılan çalışmayla, organ düzeyinde bir gençleştirme yapıldığını ifade eden Prof. Dr. Derya Unutmaz, “70 yaşındaki kişinin cildi, kalbi, böbreği ya da bağışıklık sisteminin durumunu 20-30 yıl geriye yani 40 yaşına çekerek o kişinin hayatına çok önemli yıllar ekleyeceğiz. Bu çalışmayla yaşlanma nedeniyle oluşabilecek hastalıkların önüne geçilebilecek” dedi. (Kısa Dalga)

Gündem