Prof. Dr. Naci Görür, ‘ülkemiz afetlere maruz kalacak’ diyerek, yurttaşlara çağrı yaptı: ‘Önlem alınmasını talep edin’

Prof. Dr. Naci Görür, ‘ülkemiz afetlere maruz kalacak’ diyerek, yurttaşlara çağrı yaptı: ‘Önlem alınmasını talep edin’
Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, “Ülkemiz ve bazı kentlerimiz çok uzak olmayan bir gelecekte deprem, iklim değişikliği, susuzluk, vb afetlere maruz kalacak. Yöneticilerimiz ve biz, halk olarak, devletimize sahip çıkıp gerekli önlemleri alalım ve alınmasını talep edelim” dedi.

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 13 Ekim Uluslararası Afet Zararlarını Azaltma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, çok uzak olmayan bir gelecekte Türkiye’yi tehdit edebilecek afetlere dikkat çekerek, yurttaşlara “Önlem alınmasını talep edelim” çağrısı yaptı.

Prof. Dr. Görür, “Bir ülkenin bekası ancak ileri görüşlü olmakla mümkündür” diye ekledi.

Prof. Dr. Naci Görür’ün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

“13 Ekim Uluslararası Afet Zararlarını Azaltma Günü’dür. Bunu olmuş afetlerin yaralarını sarmak gibi algılamayın. Afetlerde yara almamak için gerekenler yapılsını hatırlatma günü olarak düşünün. Günümüzde afetler hakkında belirli bir tutarlılıkla daha olmadan önce bilgi edinilebilir ve verebileceği zararlar önceden hesaplanıp önlem alınabilir. Ülkemiz ve bazı kentlerimiz çok uzak olmayan bir gelecekte deprem, iklim değişikliği, susuzluk, vb afetlere maruz kalacak. Yöneticilerimiz ve biz, halk olarak, devletimize sahip çıkıp gerekli önlemleri alalım ve alınmasını talep edelim. Günlük sorunlarımız ve gereksinimlerimiz önemli ama bir ülkenin BEKASI ancak ileri görüşlü olmakla mümkündür. ÖNLEM ALIN VE HER VESİLE İLE ÖNLEM TALEP EDİN.” (Kısa Dalga)

Gündem