Prof. Dr. Nükhet Sirman, imza ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla serbest

Prof. Dr. Nükhet Sirman, imza ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla serbest
Mersin'de yaptığı bir araştırmada görüştüğü bir kişinin takipte olması nedeniyle gözaltına alınan ve gözaltı süresi uzatılan barış akademisyeni Prof. Dr. Nükhet Sirman, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Saha araştırması için telefonla görüştüğü bir kişinin teknik takip altında olduğu gerekçesiyle 23 Mart'ta İstanbul Burgazada’daki evinden gözaltına alınan barış bildirisi imzacısı antropolog Prof. Nükhet Sirman, adli kontrol talebiyle Sulh Ceza Hâkimliği'ne sevk edildi.

Bugün serbest bırakılması beklenen Sirman hakkında avukatları, Sirman'ın yurt dışı çıkış yasağı ve imza şartı bulunan adli kontrol kararı olmadan serbest bırakılmasını umduklarını bildirdimişti.

Ancak hakimlik, Sirman'ın imza şartı ve yurt dışı yasağını içeren adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasına karar verdi.

kisa-dalga386.jpg
Sirman'ı feminist kadınlar karşıladı

Avukatların karara itiraz edecekleri öğrenildi.

Boğaziçi'den emekli Prof. Dr. Sirman'ın götürüldüğü Mersin'de gözaltı süresi bir gün uzatılmış, dosyaya ise gizlilik kararı getirilmişti.

Dissensus Araştırma'nın kurucu ortağı Sirman'ın, Mersin'de yaptığı bir araştırmada, görüştüğü kişilerden birinin hakkındaki kriminal soruşturma nedeniyle teknik takibe takılması sonucu gözaltına alındığı öğrenilmişti. (Kısa Dalga)

Gündem