Prof. Dr. Orhan Şen: Sıcaklık 10 derece artacak, bu bir doğal afettir, dışarı çıkmayın

Prof. Dr. Orhan Şen: Sıcaklık 10 derece artacak,  bu bir doğal afettir, dışarı çıkmayın
CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise sıcaklıkların bu hafta 10 derece artacağını vurgularken, 'Bu bir doğal afettir. Dışarı çıkmayın.' uyarısında bulundu.

Meteorolojinin verilerine en sıcak günleri ülkenin batı ve güney kesimlerinde çarşamba, iç kesimlerde ise perşembe yaşanacak. Sıcaklıklar 40-45 derece arasında seyredecek. Hava sıcaklıkları cuma günü batı ve kuzeybatıdan başlayarak yaklaşık 10 derece azalacak.

'Belki de yarın Avrupa’nın en sıcak yeri olacak

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, perşembe gününe kadar hava sıcaklıklarının 7-10 derece arasında artacağı belirterek, "Bu bir doğal afettir. Dışarı çıkmayın" dedi. Şen, 'Belki de yarın Avrupa’nın en sıcak yeri olacak burası. İstanbul’dan Antalya’ya etkili olacak. Yarına çok dikkat edelim. İstanbul’da 41 dereceye kadar çıkabilir. Son derece önemli. Manisa, Aydın’da 45 dereceyi gösterecek. Yarın sokağa çıkmayalım. İşlerimiz erteleyelim. Bu doğal afettir. Herkes bahçesinde evinde otursun. Sağlık açısından büyük risk var. Çok acil işimiz olsa dahi Perşembe, Cuma gününe erteleyelim. Yarın 7-8 derece üstüne ekleyelim sıcaklıkların" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem