Prof. Dr. Osman Bektaş 2 yıldır uyarıyor, Trabzon havalimanında çökme açıklaması: Facia kaçınılmaz

Prof. Dr. Osman Bektaş 2 yıldır uyarıyor, Trabzon havalimanında çökme açıklaması: Facia kaçınılmaz
Trabzon Havalimanı pistinde meydana gelen bir çökme nedeniyle, gece yarısından itibaren tadilat çalışmalarının başlayacağı bildirildi. Prof. Dr. Osman Bektaş çökmeye ilişkin "Pist'deki bu deformasyonlar fark edilmezse facia kaçınılmaz" açıklamasında bulundu.

Trabzon havalimanı pistinde meydana gelen çökme nedeniyle, gece 00:00 itibarıyla tadilata başlanacak olan havalimanının sabah erken saatlerde uçuşa hazır hale getirilmesi bekleniyor.

Tadilat nedeniyle, Sun Expres’in 03:35 Trabzon-Stuttgart uçuşunun iptal olduğu, gece tadilatın bitirilmeye çalışacağı öğrenildi. Tadilat süresinin uzaması halinde bir kaç uçuşun daha iptal edilebileceği öğrenildi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi emekli öğretim üyesi, Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş çökmeye ilişkin açıklama yaptı.

Trabzon havalimanındaki tehlike !

Bektaş "3 yıldır sürekli uyarmamıza rağmen uçuşları tehlikeye atan pistteki oturma ve göçmeler devam ediyor. Gece yarısında uçuşlar yine iptal. Pist'deki bu deformasyonlar fark edilmezse facia kaçınılmaz. Sormayan, sorgulamayan toplumdaki olağan durum" dedi.

ekran-resmi-2023-06-15-08-31-22.png

Trabzon havalimanında çökmeler devam edecek

Bektaş 2021 yılında "2020 de pist bakıma alınarak ondülasyonlu (kıvrım şeklinde çökme) deformasyon yapıları giderilmiştir. 2021 yılında ise aynı ondülasyon yapısı tekrar olmuş, uçuşlar iptal edilmişti. Gelecekte aynı olaylar tekrar edilecek" demişti. (Kısa Dalga)

Gündem