Prof. Dr. Osman Bektaş, 'Bu gerçeği artık görün' diyerek uyardı: Trabzon'da 6,6 Bartın depremine eşit bir sarsıntı olabilir

Prof. Dr. Osman Bektaş, 'Bu gerçeği artık görün' diyerek uyardı:  Trabzon'da 6,6 Bartın depremine eşit bir sarsıntı olabilir
Prof. Dr. Osman Bektaş, "Bu gerçeği artık görün" başlığıyla yaptığı paylaşımda Trabzon'daki deprem tehlikesine dikkat çekti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kentlerdeki yapı stoklarının depreme dayanıklılık durumu gündemde yerini koruyor.

Ülke genelinde binaların güvenliğine ilişkin tedbirler ve riskli yapıların tespiti ile ilgili çalışmalar yürütülüyor. Deprem uzmanları da riskli bölgelere ilişkin peş peşe uyarılarda bulunuyor.

Prof. Dr. Osman Bektaş, "Bu gerçeği artık görün" başlığıyla yaptığı paylaşımda Trabzon'daki deprem tehlikesine dikkat çekti. Bektaş şunları yazdı:


"Dört bir yandan deprem kaynağı ile çevrili olan Trabzon ilinde sağlam zeminde Deprem Tehlike Haritasına göre 1968 M 6,6 Bartın depremine eşit bir sarsıntı olabilir. Ancak zemin haritasındaki (Şenkaya 2022) mavi alanlarda deprem etkisi daha fazla olacaktır.

Beşirli- Akyazı-Yıldızlı heyelan sahaları üzerine kurulan yüksek katlı binalar; heyelan sahası önünde dolgu üzerinde kurulan hastane ve deforme olan Akyazı stadının heyelan- oturma riski için peryodik uydu ölçümleri can ve mal güvenliği açısından elzemdir." (Kısa Dalga)


Resim

Gündem