Prof. Dr. Osman Bektaş'tan Karadeniz petrolü yorumu: Zor ve pahalı... Batı Karadeniz, Doğu'ya göre daha umutlu görünmektedir

Prof. Dr. Osman Bektaş'tan Karadeniz petrolü yorumu: Zor ve pahalı... Batı Karadeniz, Doğu'ya göre daha umutlu görünmektedir
Prof. Dr. Osman Bektaş Türkiye'nin Karadeniz'deki petrol araştırmalarına ilişkin "Avrupayı boydan boya kat eden nehirlerin getirdiği çökeller ve bunlara bağlı petrol- gaz yatakları güneye, Türkiyenin ekonomik sahasına kadar ulaşmaktadır" yorumunda bulundu.

Karadeniz Üniversitesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş Karadeniz petrolüne ilişkin bir değerlendirme paylaştı.

Bektaş Karadeniz'deki arama çalışmaları için "zor ve pahalı" yorumunda bulundu.

Bektaş şunları kaydetti:

"Türkiye Karadeniz'de zor ve pahalı petrolü aramaya devam ediyor. Karadeniz Batı ve Doğu Çanak ile aradaki bir Sırttan oluşur. Farklı jeolojik evrim ve özellikleri nedeniyle petrol ve doğal gaz potansiyeli açısından Batı Karadeniz Doğu Karadenize göre daha umutlu görünmektedir.

f7p3-3-xmaamxwx.png

Hazar ve Romanya petrol sahası arasında kalan Karadenizin kuzeyi geniş, güneyi ise dar bir kıta düzlüğüne sahiptir. Avrupayı boydan boya kat eden nehirlerin getirdiği çökeller ve bunlara bağlı petrol- gaz yatakları güneye, Türkiyenin ekonomik sahasına kadar ulaşmaktadır." (Kısa Dalga)

Gündem