Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan kentsel dönüşüm çağrısı: Umarım, deprem olmadan, kişiler ölmeden kentsel dönüşüm yapılacaktır

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan kentsel dönüşüm çağrısı: Umarım, deprem olmadan, kişiler ölmeden kentsel dönüşüm yapılacaktır
Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, kentsel dönüşüme ilişkin mesajında "T.C. deprem yaralarını sarmada büyük devlettir" dedi

Maraş depremlerinin ardından tüm Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verilmişti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Yerinde Dönüşüm Projesi'ne ilişkin olarak açıklama yaptı.

Bakanlığın 4 çizgisi

Projenin 4 kırmızı çizgisi olduğunu belirten Özhaseki bunları şöyle sıraladı: “Fay kırıkları üzerine yapılaşma olmayacak. Zeminde sıvılaşma olan yerlerde bir daha yapı yapılamayacak, oralar boşalacak. Dere yataklarına yapı yapılmayacak. Mimarlık mühendislik hizmetlerinde "sıfır" toleransla hareket edilecek.

Deprem olmadan, kişiler ölmeden

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, kentsel dönüşüme ilişkin mesajında "T.C. deprem yaralarını sarmada büyük devlettir" dedi ve şöyle devam etti: "1999 Gölcük, 2011 Van, 2020 Sisam ile Elazığ depremlerinde yıkılan konutlar yerine sağlamları dikilmiştir. 2023 Onbiril depreminde de yapılacaktır. Umarım, deprem olmadan, kişiler ölmeden uyarılan yerde kentsel dönüşüm de yapılacaktır."

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür ise Bakan Özhaseki’ye şöyle seslenmişti. ”Deprem bölgesinin jeolojik ve zemin karakteri gereği özellikli binalara ihtiyacı var. Bu da herhangi bir müteahitle olmaz. Lütfen TOKİ ve özel tasarlanmış binalarla bu işi bitiriniz.” (Kısa DalgA)

Gündem