Prof. Dr. Şükrü Ersoy: Konya Kulu’da deprem M4.1... Çökmeyle her yıl birkaç obruğun oluştuğu Karapınar’a yakın

Prof. Dr. Şükrü Ersoy: Konya Kulu’da deprem M4.1... Çökmeyle her yıl birkaç obruğun oluştuğu Karapınar’a yakın
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) İnşaat Fakültesi dekanı ve Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi müdürü Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Konya depremini yorumladı. Ersoy "Konya Kulu’da deprem M4.1. Burası aşırı yeraltı suyu tüketiminin olduğu ve çökmeyle her yıl birkaç obruğun oluştuğu Karapınar’a yakın." dedi.

Türkiye'yi yasa boğan 7,7 ve 7,6'lık Kahramanmaraş merkezli, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Hatay, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da büyük yıkımlara neden olan depremlerden sonra ülke genelinde meydana gelen küçük depremler yurttaşlarda tedirginlik yaratmaya devam ediyor.

Gece yarısı Konya Kulu'da meydana gelen depreme ilişkin Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) İnşaat Fakültesi dekanı ve Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi müdürü Prof. Dr. Şükrü Ersoy açıklamada bulundu.

Ersoy şunları kaydetti:

"Türkiye’nin %100’ü deprem bölgesi. Depremden etkilenmeyecek hiç bir yerleşim yeri yok. Çözüm: zeminin jeolojisi ile barışık sağlam binalardır.

Konya Kulu’da deprem M4.1. Burası aşırı yeraltı suyu tüketiminin olduğu ve çökmeyle her yıl birkaç obruğun oluştuğu Karapınar’a yakın." (Kısa Dalga)

Gündem