Protokol imzalamaya devam edeceğiz demişti: Cemaatten okulda bilgi yarışması

Protokol imzalamaya devam edeceğiz demişti:  Cemaatten okulda bilgi yarışması
Nakşibendi Tarikatı’na yakınlığıyla bilinen Server Yaşam Vakfı 11’inci kez “Ufka Yolculuk” isimli yarışma düzenliyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile imzalanan protokol kapsamında düzenlenecek olan bilgi yarışması kapsamında okullara yarışmanın kitapları ve broşürlerinin dağıtıldığı ortaya çıktı

İzmir’in Menderes ilçesindeki Menderes Anadolu Lisesi’nde öğrencilere yarışma hakkında bilgilerin yer aldığı broşürün ve yarışmada sorumlu tutulacak olan “1’e 1000! Yok mu İsteyen?” isimli kitabın dağıtıldığı öğrenildi.

BirGün gazetesinden İsmail Arı'nın haberine göre, Yarışmanın ilk sınavı 24 ve 25 Mart’ta, ikinci sınav ise 28 Nisan tarihinde yapılacak. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileriyle beraber yetişkinlere yönelik dört farklı kategoride düzenlenecek yarışmanın teması ise “Ramazan” olarak açıklandı.

Yarışmanın amacı ise “Doğru inancı ve doğru düşünceyi öğreten güvenilir eserlerin okunmasını sağlamak, sağduyulu yaşam bakış açısıyla okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamak” olarak ifade edildi.

'MEB kendi görevlerini tarikat ve cemaatlere devredemez'

MEB’in yapması gereken eğitim faaliyetlerini tarikat ve cemaatlere devretmesine tepki gösteren Eğitim Sen İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Savaş Candemir, “MEB kendi görevlerini tarikat ve cemaatlere devredemez. Server Yaşam Vakfı bu yarışmayla öğrencilerin tamamına ulaşmaya çalıştığı yetmezmiş gibi artık protokol kapsamında öğrenci olmayan yurttaşlarla ilgili de çalışma yürütüyor. Bu tür bilgi yarışmaları MEB tarafından yürütülmeli” dedi.

Milli eğitim bakanı savunmuştu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada "Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023 yılı itibarıyla geçerli 2 bin 709 tane protokolümüz var. Bunların içerisinde sizin 'tarikat, cemaat' dediğiniz, bizim 'STK' dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Onlarla protokol yapmaya da devam edeceğiz. Çünkü onlar çocukların dağa çıkmasını engelliyor" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem