Rakel Dink: Adaletsizliği yüzümüze çarpıp yasın en ağır günlerine geri yolladılar bizi

Rakel Dink: Adaletsizliği yüzümüze çarpıp yasın en ağır günlerine geri yolladılar bizi
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın tahliye edilmesinin ardından Rakel Dink, ilk kez konuştu. "Bir kez daha adaletsizliği yüzümüze çarpıp yasın en ağır günlerine geri yolladılar bizi" diyen Dink, tetikçinin serbestçe dolaşmasının sembolik bir anlamı olduğunu söyledi.

Hrant Dink'i eşi Rakel Dink, Hrant Dink Vakfı'nın düzenlediği Cumhuriyet'in 100. Yılında Azınlık Hakları Konferansı'na katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Rakel Dink, Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın tahliye edilmesine tepkisini dile getirdi.

DHA'nın haberine göre Rakel Dink, "2 gün önce hepinizin bildiği gibi Hrant'ın katili olduğu söylenen kişiyi serbest bıraktılar. Bir kez daha adaletsizliği yüzümüze çarpıp yasın en ağır günlerine geri yolladılar bizi" dedi.

"3-5 yıl ceza meselesi değil, karanlığın sorgulanması gerekiyor"

Dink, şöyle devam etti:

"Şunu bir kez daha hatırlattılar. Hrant'ın cinayetini konuşmadan Türkiye'de azınlık haklarını konuşmak mümkün değildir. Nerede, nasıl bir yerde yaşadığımızı bilerek yaşıyoruz elbette. Tetikçinin serbestçe dolaşmasının elbette sembolik anlamı var.

"Hrant'ın cinayet davasında adaletin yerini bulmasındaki mesele hiçbir zaman şu veya bu kişinin 3-5 yıl fazla veya az ceza alması değildir. Daha ilk günden beri karanlığın sorgulanması gerektiğini söyledik. Bu davada adaletin yerini bulması, ülkenin demokratikleşmesi için olmazsa olmazdır dedik.

"Şimdi kalkıp bu karar memleketimize hayırlı, uğurlu olsun mu diyelim." (Kısa Dalga)

Gündem