Ramazan Demirtaş, Naci Görür'e tepki gösterdi: 'Halka korku pompalama hakkına sahip değilsiniz'

Ramazan Demirtaş, Naci Görür'e tepki gösterdi: 'Halka korku pompalama hakkına sahip değilsiniz'
Uzman Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'ün Kayseri analizine tepki gösterdi.

Malatya, Diyarbakır ve Adana gibi illerde yaşanan depremlerinin ardından yaptığı açıklamalarda Kayseri'de de hareketlenmeler olacağını kaydeden Prof. Dr. Naci Görür'e Uzman Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

'Şu ana kadar hangi bölümünde ne kadar biriktirmiş bilemeyiz'

Son günlerde yaşanan Malatya, Diyarbakır, Bingöl, Adana, vb. küçük depremlerin 6 Şubat nedeniyle olan hareketlenmeler olduğunu belirten Görür, bu illere Kayseri’yi de dahil ettiğini söylemiş ve "Ecemiş fayı yavaş da olsa stres biriktiriyor. Şu ana kadar hangi bölümünde ne kadar biriktirmiş bilemeyiz. Kaldı ki 6 Şubat depremlerinden ötürü stres alanında değişim olmuş olabilir. Bu fayın tekerrür periyodunu da yeterince bilmiyoruz. Bize bir şey olmaz, risk yoktur diyemezsiniz. Aktif fay üzerinde bir kentin yöneticileri olarak burada gerekli çalışmaları yaptırıp önlemleri almalısınız. Zamanın önemi yok. Bugün olmazsa yarın, yarın olmazsa öbür gün deprem olabilir. O gün de ölecek insanlar bizim insanımız. Doğru olan yarın olacakmış gibi, kenti deprem dirençli hale getirmek için gerekli çalışmaları yapmak ve önlemleri almaktır" demişti.

'Halka korku pompama hakkı ve lüksüne sahip değilsiniz'

Görür'ün bu açıklamalarına tepki gösteren Demirtaş, "Bilinmeyen ve belirsizliklerin çok fazla olduğu, hiç bir araştırmanızın olmadığı faylar hakkında hayali deprem tehlikeleri üretip, karar vericileri-yerel yöneticileri yanlış yönlendirme, halka korku pompama hakkı ve lüksüne sahip değilsiniz. Yasal olarak verilmiş yetkiniz de yok" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem