Rasim Ozan duyurdu: Fatih Altaylı hakkında soruşturma

Rasim Ozan duyurdu: Fatih Altaylı hakkında soruşturma
Gazeteci Fatih Altaylı, başlatılan iki ayrı soruşturma kapsamında ifadeye çağrıldı. Rasim Ozan Kütahyalı, soruşturmalardan birinin, bir kadın gazeteciye şiddet uyguladığı iddiasıyla olduğunu ve kendisinin de ifade vermesinin istendiğini öne sürdü.

Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) öncülüğünde, Milli İrade Platformu tarafından 308 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla Galata Köprüsü’nde ‘Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek‘ eylemi düzenlenmişti.

Etkinliğe katılan İsmail Aydemir'in, elindeki tevhid bayrağıyla dönerken E.A. adlı gencin yumruklu saldırısına uğradığı iddia edilmişti.

Gazeteci Fatih Altaylı, sonrasında tutuklanan E.A. için “Eline sağlık” mesajını paylaşmış ve tepkilerin ardından paylaşımı silmişti.

Diken'in yer verdiği bilgilere göre; İstanbul Başsavcılığı, Altaylı hakkında bu paylaşımı nedeniyle ‘suçu ve suçluyu övmek'ten resen soruşturma başlattı.

Öte yandan Altaylı hakkında 24 Aralık 2023’te yayınladığı videoda, Ankara’da düzenlenen ‘İsrail ve PKK’ya Lanet Mitingi’ne katılanlara yönelik kullandığı sözler dolayısıyla ‘halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama’ suçundan resen ayrı bir soruşturma başlatıldı.

Öte yandan Rasim Ozan Kütahyalı, sosyal medya hesabından Fatih Altaylı ile ilgili bir paylaşım yaptı.

Paylaşımına "Çok ilginç bir vaziyet var…" diye başlayan Kütahyalı, S.Ç. adlı kadın gazeteciye şiddet uyguladığı iddia edilen Fatih Altaylı'ya yönelik bir soruşturmanın sürdüğünü öne sürdü.

Rasim Ozan Kütahyalı "Benim de tanık olarak ifademi rica ettiler" iddiasında bulundu.

(Kısa Dalga)

Gündem