Rehabilitasyon merkezine ‘dolandırıcılık’ davası

Rehabilitasyon merkezine ‘dolandırıcılık’ davası
Bir öğrencileri için merkezde ders almamasına rağmen iki ay boyunca MEB'den para alan rehabilitasyon merkezi sahibine 14 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Hasta olduğu için rehabilitasyon merkezine gidemeyen öğrencinin, kurum yetkileri tarafından ders almaya devam ediyormuş gibi gösterilip fatura kesildiği iddia edildi. Kurum, iki ay boyunca hastanede yatan çocuk için MEB’den para aldı. Kurum yetkilileri, faturanın sehven kesildiğini belirtti.

Halk Tv’den Seyhan Avşar’ın haberine göre, Özel Karayel Çocuk Bilim Rehabilitasyon Merkezi’nde öğrenci olan Hamza B.’nin ailesi ve kurumdaki yetkililer arasında 28 Ocak 2021 tarihinde tartışma yaşandı. Bu konuya ilişkin Büyükçekme Cumhuriyet Başsavcığılı’nca soruşturma devam ederken, ortaya yeni bir soruşturmanın konusu olacak ilginç bir detay çıktı.

İddiaya göre engelli olan Hamza B. Hastalandı ve iki ay boyunca hastanede yattı. Bu süreçte ders almamasına rağmen Özel Karayel Çocuk ve Bilim Rehabilitasyon Merkezi yetkilileri, çocuğa eğitim veriyormuş gibi işlem yaptı. Verilmeyen ders karşılığında sahte fatura düzenleyerek Milli Eğitim Müdürlüğü’nden para aldılar.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, konuya ilişkin Rehabilitasyon merkezinin sahibi Serdar K. ve memur Şevval A. hakkında soruşturma başlattı. Şüpheliler, ifadelerinde öğrencileri Hamza B.’nin hastanede yattığı günleri sehven faturalandırdıklarını, durumu fark etmeleri üzerine başvuruda bulunarak aldıkları ücreti iade ettiklerini belirtti.

Soruşturmayı tamamlayan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, iki şüphelinin, “Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık” ve “Özel belgede sahtecilik” suçlarından dört yıldan 13 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 23 Mayıs’ta görülen davanın ilk duruşmasında Serdar K. savunma yaptı. Serdar K., faturalandırmanın sehven yapıldığını belirterek, “Kurumu dolandırma kastımız kesinlikle yoktur. Beraatimi talep ediyorum” dedi.

Mahkeme eksik evrakların giderilmesi için duruşmayı erteledi. (Kısa Dalga)

Gündem