Rehberdeki bir kişi ihbar etti: WhatsApp durumunda 'Soylu’ya hakaret' iddiasıyla 9 ay hapis

Rehberdeki bir kişi ihbar etti: WhatsApp durumunda 'Soylu’ya hakaret' iddiasıyla 9 ay hapis
Mahkemenin gerekçeli kararında Soylu’nun bakan olarak görev yaptığı ve onur ve şerefinin rencide edildiği, paylaşımın ifade özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilemeyeceği öne sürüldü.

WhatsApp durum uygulamasındaki Süleyman Soylu’yla ilgili bir paylaşım nedeniyle hakkında dava açılan Abdurrahman T.’ye, 9 ay hapis cezası verildi.

Halk Tv’den Dinçer Gökçe’nin haberine göre, İstanbul’da yaşayan Abdurrahman T.’nin telefon rehberinde kayıtlı bir kişi, T.’nin WhatsApp durum uygulamasındaki bir paylaşımı ile ilgili ihbarda bulundu. İhbarcı, “WhatsApp durumunda Sayın Bakan Süleyman Soylu’ya hakaret ettiğine dair bir paylaşımı var” dedi. İhbarcının ekran görüntüsünü de aldığı paylaşım nedeni ile T. hakkında dava açıldı. Mahkeme bu kişiye ‘hakaret’ suçundan ceza verdi.

İstanbul Anadolu 26. Asliye Ceza Mahkemesi’nde karara bağlanan olay, geçen şubat ayında yaşandı. Abdurrahman T., WhatsApp uygulamasının durum kısmında geçen 20 Şubat’ta bir görsel paylaştı. T. eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptığı bir konuşmada ifade ettiği “Bize yaptıran Allah'tır!” sözünün altına "İ.i hırsızsa Selo güzel cevap veriyor. Gideceksiniz hırsızlar çetesi az kaldı" diye yazdı ve WhatsApp durumunda bunu paylaştı.

Esnaflık yapan Abdurrahman T.’nin (51) telefon rehberine kayıtlı bir kişi de bu paylaşımı gördü. Kimliği açıklanmayan kişi, ilgili paylaşıma ilişkin ihbarda bulundu. İhbar başvurusunda, mesajın ekran görüntüsü de iletildi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

“Amacım hakaret etmek değildi”

Soruşturma kapsamında ifade veren Abdurrahman T., “Hakaret içerdiği iddia edilen paylaşımlardaki görüntüler benim şahsı cep telefonumdan bulunan fotoğraflardır. Bir sohbet ortamında iken bu video ve fotoğraflar üzerine tartışmakta iken o arkadaşları kızdırmak amacıyla fotoğrafların üzerine yorum yazdım ancak paylaşmadım” dedi. T., amacının hakaret olmadığını söyledi.

9 ay hapis cezası verildi

Abdurrahman T. hakkında. “Sesli veya yazılı bir görüntü ile hakaret” suçlaması ile dava açıldı.

Süleyman Soylu’nun da ‘suçtan zarar gören’ olarak yer aldığı dosyada karar çıktı.

Mahkeme, T.’ye. ‘Kamu görevlisine hakaret' suçundan 1 yıl hapis cezası verdi. Cezada indirime gidilerek, 9 aya düşürüldü.

Mahkemenin gerekçeli kararında Soylu’nun bakan olarak görev yaptığı ve onur ve şerefinin rencide edildiği savunuldu. Kararda, anılan paylaşımın da ifade özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilemeyeceği öne sürüldü. (Kısa Dalga)

Gündem