Remzi Çayır: Yasaklarla ülke yönetilmez

Remzi Çayır: Yasaklarla ülke yönetilmez
Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, partisinin genel merkez binasında basın toplantısı düzenledi.

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, futbol maçlarında tribünlerde yaşanan olaylara ilişkin açıklamada bulunarak, "Anayasanın 34'üncü maddesi ve ilgili maddeler bize "insanın düşüncesini, fikrini, protesto hakkını alenen ifade eder" der. Bunun için izin alınmasına gerek yoktur. Fenerbahçe, Beşiktaş ve diğer futbol kulüplerinin tribünlerinden yükselen sesi, iç ve dışarı güçler "yönlendiriyor" deniliyor. Toplum bir acı yaşıyor. Toplum acı yaşarken, yanlışı dile getirmesin mi? Yasaklarla ülke yönetilemez" ifadelerini kullandı.

Milli Yol Partisi lideri Remzi Çayır, partisinin genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında konuştu. Çayır, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet diledi.

Anayasa'nın 34'üncü maddesi protesto hakkını alenen ifade eder

Çayır, insanların içinde bulundukları durumu ifade etme biçimlerinin yasalar çerçevesindeyse kimsenin bundan korkmaması gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu:

"Eğer bu ülkeden demokrasi, hukuk, adalet varsa insanlar memnuniyetsizliklerini, içinde bulundukları acıları, sancıları bir şekilde dışavurumları engellenemez. Anayasanın 34'üncü maddesi ve ilgili maddeler bize "insanın düşüncesini, fikrini, protesto hakkını alenen ifade eder" der. Bunun için izin alınmasına gerek yoktur. Fenerbahçe, Beşiktaş ve diğer futbol kulüplerinin tribünlerinden yükselen sesi, iç ve dışarı güçler "yönlendiriyor" deniliyor. Toplum bir acı yaşıyor. Toplum acı yaşarken, yanlışı dile getirmesin mi? Şiddete mi başvurdular, küfür mü ettiler. Ne yaptılar, demokratik bir hakkı kullandılar. Memnuniyetsizliklerini dile getirdiler. Bu kadar insan öldü, bu kadar şehir yok oldu, "kim bunun sorumlusu" sorusunun cevabı olmayınca da ses yükseldi. Hemen yasaklara başvuruldu. Onun için Kayseri'de oynanacak Kayserispor-Fenerbahçe maçını İl Güvenlik Kurulu Fenerbahçeli seyircinin tribüne alınmaması kararını almış. Ben de Fenerbahçe, Beşiktaş ve demokratik hakkını kullanan büyük kitleleri desteklemek, onların anayasal hakkını kullanmasının bir hak olduğunu ifade etmek, bu ülkenin demokrasi ile hayatına devam etmesi, insan hak ve onurunun her şeyden önde gelmesini bir şekilde ifade etmek için basın toplantısında forma giydim. Yasaklarla ülke yönetilemez. Bu tür davranışlar ülkeyi iyiye götürmez, imajımızı zedeler, gelecek umutlarımızı yok eder, hayallerimizi kurutur.

'Özgür bir ülkede yaşamak istiyoruz'

Çayır, Milli Yol Partisi'nin millete hizmet eden bir anlayış ile yola çıktığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Artık biz özgür bir ülkede yaşamak istiyoruz. Milli Yol Partisi, geleceği özgür, bireyleri özgür, düşüncesi hür ve bu ülkede yaşamanın ve Türk milleti olmanın hazzıyla geleceği kucaklayan bir ülkenin inşası için yola çıktı. Renklere, dillere, dinlere, yaşamlara bakmaksızın, insanın şerefli, onurlu yaşatmanın siyasetinde, devletinde, iktidarında temel ödevi olduğuna inanırız. Milli Yol Partisi gölgeye sığınmadan, kimsenin gölgesine girmeden yüce Allah'a yarenlik eden ve millete hizmet eden bir anlayışın adıdır. Yüce Türk milletinin menfaatleri neyi gerektiriyorsa, istikbali neyi gerektiriyorsa, varlığımız yok olacak onlar var olacaksa ölümler bizim için hiçtir. "Var olsun Türk milleti, var olsun geleceğimiz" deriz. Bu hareket sevenleriyle ülkücü, milliyetçi, bu ülkeye sevdalı, insan hak ve özgürlüklerine önem veren kitlelerle buluşacak ve artık yeter başkasının gölgesindeyse kendi adımıza, ülkücü bir Cumhurbaşkanı adayıyla ortaya çıkacağız ve milletimizle buluşacağız." (DHA)

Gündem